Asa se face ca statul roman incurajeaza crearea de noi locuri de munca, formarile profesionale dar si cresterea pensiilor.
Guvernul doreste sustinerea pietei muncii, in contextul in care Ministerul Muncii are la dispozitie un buget de 25,6 miliarde lei in 2019, in crestere cu 2% fata de anul 2018 (adica cu 524 de milioane de lei).
Bugetul de stat 2019 a fost publicat in data de 31 ianuarie a.c, iar printre prioritati putem regasi:
- cresterea salariului minim pe economie
- majorarea punctului de pensie
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
- cresterea indemnizatiei sociale...citeste mai multe despre bugetul pe 2019 aici >>>
Ministrul Muncii, Marius Budai a declarat recent ca, bugetul din acest an va fi unul al investitiilor, iar masurile anuntate pentru salariati si pensionari vor continua, asa ca romanii vor primi ceea ce a fost deja anuntat:
"Am spus de multe ori: noi masuram de zece ori si taiem odata. Si clar ne-am linistit pe aceasta speta. Pe tot ce inseamna indemnizatii ale persoanelor cu handicap, tot ce inseamna alocatii de sustinere a familiei, tot ce inseamna pensii, tot ce inseamna salarii sa fim cu cifrele la zi, actualizate, cat mai corecte si cat mai pozitive in aceasta directie pentru a ne asigura ca pe tot parcursul anului nu vom avea sincope, pentru ca noi vrem sa-l gandim, in special Ministerul Finantelor si noi Guvernul, per ansamblu, ca un an important pentru investitii.", a adaugat Marius Budai, conform Agerpres.
Ministrul Muncii a mai tinut sa precizeze, in cadrul unei emisiuni televizate, ca acest buget sprijina intru totul cresterea economiei
"...(...) vrem sa punem bazele unei cresteri economice sustenabile pentru a putea acoperi si dezvoltarea ulterioara a Romaniei si aceste cresteri de salarii si de pensii. Pentru ca, pe langa pensii, vor urma si cresteri de salarii. Pana in 2022, la implementarea finala a Legii salarizarii unice, avem inca de parcurs acesti 4 ani, cu cresteri de cate o patrime pe fiecare an din diferenta", a concluzionat Budai.