Ministrul Finantelor: de ce INFLATIA ii afecteaza pe cei cu venituri mici si medii, nu si pe cei bogati

inflatie persoane venituri micipunctul de pensie majorare
Ministrul Finantelor: de ce INFLATIA ii afecteaza pe cei cu venituri mici si medii, nu si pe cei bogati
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Va informam ca ministrul Finantelor, Adrian Caciu, a declarat in data de 16.11.2022 ca inflatia ii afecteaza pe cei cu venituri mici si medii, nu si pe bogati. De asemenea, a tinut sa precizeze ca, referitor la pachetul social exista "mai multe simulari", pentru ca persoanele vulnerabile sa fie protejate de aceasta avalansa a scumpirilor.
 
Ministrul a fost intrebat de jurnalisti cu cat va creste punctul de pensie, iar acesta le-a sugerat sa aiba rabdare, potrivit Agerpres
 
"V-am confirmat un singur lucru: anvelopa acordata de cheltuieli pentru pensii creste cu 15%. Modul in care acest pachet (social, n.r.) se construieste tine cont de legi, tine cont de necesitati, de nevoile oamenilor. Inflatia ii afecteaza pe cei cu venituri mici si medii. Pe bogati, nu. Cine e bogat si se plange inseamna ca are o problema si e ipocrit. (...) Sunt mai multe simulari. Sunt simulari astfel incat persoanele cu venituri mici si medii sa poata fi protejate de aceasta avalansa a scumpirilor. Mai este un aspect de care trebuie sa tinem cont cu totii: trebuie sa ai foarte mare grija sa nu creezi o spirala a inflatiei. (...) Atunci cand vii sa sprijini, sprijini puterea de cumparare, nu adaugi la momentul cand este puseu inflationist. Cand nu este puseu inflationist, intr-adevar poti sa discuti in realitate de o crestere", a mentionat ministrul Finantelor.
 
Caciu a mai adaugat:  "La momentul acesta se zice crestere. Nu va fi crestere. Este o compensare, o recuperare de pierdere de putere de cumparare, ceea ce vom incerca sa facem prin pachetul social cu care Guvernul va veni".
 
Ministrul Finantelor a subliniat si ca: "Ar trebui sa ne axam pe pachet de masuri pe gospodarie, pe familie, pentru ca acolo nevoile sunt diferite. Daca te uiti pe membrii familiei, la fel, diversifici nevoile si, atunci, nu mai ai uniformitate din perspectiva abordarii guvernamentale. Eu cred ca in pachetul acela de masuri vom gasi un echilibru pe familie. (...) Pachetul social va contine pachetul pe familie, intelegand prin aceasta, pe gospodarie. Vrem sa facem raportarea la gospodarie si venit pe gospodarie. Este mai corect asa pentru ca raportarea la individ produce disensiuni si in cadrul unei familii".
 
Pensionarii trebuie sa fie protejati in aceasta perioada sensibila: 
 
"Noi trebuie sa ajutam pensionarii. Nu ca ii ajutam, este dreptul lor de a fi protejati in fata erodarii puterii de cumparare. Dar, trebuie sa tinem cont si de indicatorii macroeconomici pe care ii comporta deficitul la fondul de pensii pentru ca nu poti sa cresti deficitul la fondul de pensii. Daca tu cresti deficitul la fondul de pensii, fiind cheltuiala permanenta, ai un raspuns de dat la Comisia Europeana, care nu poate fi unul pozitiv in contextul in care altcineva ne-a introdus in procedura de deficit excesiv. Daca eram Italia, care a avut un deficit de 7,1% in 2021, dar nu era in procedura de deficit excesiv - cred ca era mai simplu de explicat - pentru ca era o situatie exceptionala. Si noi trebuie sa explicam acelasi lucru, numai ca noi ne-am luat un angajament", a concluzionat Caciu.

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
inflatie persoane venituri micipunctul de pensie majorare

Data aparitiei: 17 Noiembrie 2022
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ministrul Finantelor: de ce INFLATIA ii afecteaza pe cei cu venituri mici si medii, nu si pe cei bogati Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]