Ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a discutat cu reprezentantii familiei ocupationale Administratie pe tema legii salarizarii. Au fost prezenti reprezentanti ai sindicatelor, Administratiei Prezidentiale, Parlamentului, Cancelariei Primului Ministru, Secretariatului General al Guvernului, precum si ai ministerelor de linie.
„Aceasta nu este o intalnire in care vrem sa bifam ca ne-am vazut. Este important sa cunoastem problemele punctuale cu care va confruntati si sa gasim solutii. Imi doresc o consultare reala in urma careia sa avem o lege echitabila, corecta si care sa recompenseze munca si performanta, sa stimuleze competitivitatea si sa diminueze discrepantele intalnite pana acum”, a declarat ministrul Simona Bucura Oprescu.
Dialogul va continua si cu celelalte familii ocupationale, conform unui comunicat de presa publicat pe
site-ul institutiei. In prezent, Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale impreuna cu expertii Bancii Mondiale, care asigura suportul tehnic, lucreaza la elaborarea proiectului legii salarizarii, obiectivul fiind eliminarea inechitatilor salariale si gasirea unor formule care sa stimuleze performanta angajatilor din fiecare domeniu al sectorului public.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Concediere pentru inaptitudine medicalaIntrebare: Daca un angajat nu este considerat apt dpdv medical de catre medicul de medicina muncii in urma controlului periodic, care sunt pasii de urmat? in baza carui art. din Codul muncii ii putem desface CIM-ul? Suntem obligati sa-i oferim alte posturi pentru care ar putea fi apt dpdv medical?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Concediere individuala. Numar salariatiIntrebare: Cate concedieri individuale succesive se pot efectua intr-o societate pe parcusul unui an calendaristic? De exemplu : luna septembrie: salariati 110- concediati individual 4; luna octombrie salariati 101 cati salariati se pot concedia?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<