Salariul in Romania trebuie sa ajunga la 1.000 de euro pana la inceputul anului 2025!

Salariul in Romania trebuie sa ajunga la 1.000 de euroradu oprea salariu 1000 euro romania
Salariul in Romania trebuie sa ajunga la 1.000 de euro pana la inceputul anului 2025!
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vesti bune pentru salariatii romani, in contextul in care salariul minim va creste pana la 1.000 de euro, in anii urmatori. Cel putin aceste lucruri rezulta din declaratiile senatorului Radu Oprea, dupa audierile din Parlament pentru functia de ministru al Economiei, Antreprenoriatului si Turismului.
 
Video Seminarul National de Salarizare si Contributii - Aflati solutiile celor mai controversate probleme legate de salarizare in contextul actual, detalii AICI >>>
 

Salariul de 1.000 de euro in Romania, posibil pana in 2025?

 
Conform Agerpres, acesta a mai declarat ca:
 
"Asa cum a spus si presedintele Marcel Ciolacu, salariul minim va fi de 500 de euro, in perioada imediat urmatoare. Salariul trebuie sa ajunga la 1.000 euro si sa stiti ca este posibil, pana la inceputul anului 2025. In anul 2024 lucrul acesta poate fi facut. Au fost discutii numeroase referitoare la salariul minim pe economie. Noi sustinem, ca Partid Social Democrat, cresterea acestuia, nu doar pentru faptul ca exista o Directiva europeana in acest sens. Ceea ce a aratat ca intr-adevar am avut dreptate atunci cand am sustinut cresterea salariului minim pe economie, dar atunci cand am facut acest lucru, in ciuda discutiilor la nivel ideologic a celor de dreapta, ca aceasta va ruina intreprinderile mici si mijlocii din Romania si ca va fi un lant imens de falimente, experienta, lucrul practic a aratat ca, intr-adevar, cresterea salariului minim este o solutie pentru a putea tine in tara forta de munca calificata. Lucrul acesta stiu foarte bine si antreprenorii din Romania", a tinut sa precizeze Oprea.
 
Acesta a fost intrebat daca exista si vreo certitudine cu privire la majorarea salariilor la 500, respectiv 1000 euro: "Cu certitudine sunt alte ministere care au in coordonare aceste cifre si, sigur, economia, pe baza studiilor si analizelor pe care le vom face. Aici cred ca am fost intr-o precaritate in ultima perioada, neavand analize suficient de bune. In minister ma voi stradui sa avem un astfel de departament de analiza".
 
Precizam si ca in data de 14 iunie senatorul PSD Radu Oprea a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate din Parlament, pentru propunerea de preluare a portofoliului la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului.
 
Concret, au existat 46 de voturi "pentru", 20 "impotriva" si nicio abtinere.
 
Premierul desemnat Marcel Ciolacu, a declarat, la finalul sedintei Consiliul Politic National al PSD, ca viitorul guvern isi propune sa infiinteze mai multe locuri de munca, dar si mai bine platite:
 
"Lucratorii romani trebuie determinati prin masuri sa ramana in Romania. De aceea, vom reduce gradual impozitarea muncii, mai ales pentru cei cu venituri mici si medii. Astazi avem una dintre cele mai mari poveri fiscale din Uniunea Europeana la salariile mici, de doua ori mai mare decat in Germania. In plus, stim cu totii ca o treime din salariatii din Romania primesc acum salariu minimum de 3.000 lei brut, adica 1.900 lei net. Pe baza dialogului cu sindicatele si patronatele, vom creste salariul minim pentru a reduce numarul salariatilor cu norma intreaga aflati in saracie. Toti cei care muncesc trebuie sa aiba asigurat un nivel de trai decent. La finalul acestui mandat, orice angajat trebuie sa castige minimum 500 euro lunar, iar castigul salariului mediu net sa ajunga la 1.000 euro", a concluzionat Oprea.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Salariul in Romania trebuie sa ajunga la 1.000 de euroradu oprea salariu 1000 euro romania

Data aparitiei: 15 Iunie 2023
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Salariul in Romania trebuie sa ajunga la 1.000 de euro pana la inceputul anului 2025! Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]