Sondaj Eurobarometru: Cat de mult s-au deteriorat conditiile de munca din tara, in ochii romanilor

25 Aprilie 2014
25 Aprilie 2014
angajarerelatii de muncaconditii de muncacalitatea conditiilor de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Mai mult de 53% dintre lucratorii europeni considera conditiile de munca din tarile lor ca fiind bune. Cu toate acestea, 57% dintre europeni percep o deteriorare a acestora, in ultimii 5 ani, dupa cum se arata dintr-un sondaj Eurobarometru, publicat joi de catre Comisia Europeana.

Sondajul Eurobarometru a vizat analizarea modului in care este afectata de criza calitatea muncii.

Desi majoritatea persoanelor de lucru (77% in UE) sunt multumite de conditiile de lucru, sunt resimtite discrepante majore intre statele membre.

Astfel, in Danemarca avem de-a face cu un nivel de 94% a celor care se declara multumiti iar in Grecia, nivelul scade la 38%.

De asemenea, sondajul mai arata ca majoritatea lucratorilor sunt multumiti de programul lor de lucru (80%) si de calitatea protectiei sanatatii si sigurantei lor la locul de munca (85%).

„Protejarea si promovarea unor conditii de munca de calitate in UE inseamna de fapt grija fata de capitalul nostru uman. Avem un patrimoniu remarcabil in materie de legislatie si politici, capabil sa asigure conditii de lucru decente, care sa permita un nivel ridicat de satisfactie in randul lucratorilor europeni. Exista insa temeri si riscul real de a se produce o deteriorare a conditiilor de munca in urma crizei economice. Impreuna cu statele membre si cu organizatiile angajatorilor si salariatilor, trebuie sa ne reinnoim eforturile indreptate catre pastrarea si imbunatatirea conditiilor de munca”, a declarat László Andor, comisarul UE pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si incluziune.

Astfel, conform sondajului Eurobarometru, realizat in cele 28 de state membre, se arata ca mai mult de 80% dintre respondentii din Danemarca, Luxemburg, Finlanda si Olanda percep conditiile de lucru din tarile loc ca fiind bune.

La polul opus, conform sondajului, in Grecia avem de-a face cu cea mai mica rata de satisfactie la nivel national, de doar 16%.

Iata si cateva alte tari in care nivelurile de satisfactie sunt mai reduse la nivel national:

- Croatia 18%
- Spania 20%
- Italia 25%
- Bulgaria 31%
- Slovenia 32%
- Portugalia 32%
- Romania 32%
- Slovacia 36%
- Polonia 38%

In cadrul comunicatului emis de Comisia Europeana se mentioneaza faptul ca acest sondaj a fost realizat in cele 28 de state membre, in perioada 3-5 aprilie 2014. In cadrul studiului au participat 26 571 de respondenti din diferite grupuri sociale si demografice, cu interviere prin telefon, in limba lor materna.

In urma sondajului, au fost extrase cateva concluzii esentiale, cu privire la directiile care necesita imbunatatiri. In principal, se vizeaza imbunatatiri in vederea reducerii nivelului de stres la locul de munca, in ceea ce priveste organizarea muncii si echilibrul dintre viata profesionala si cea privata si in ceea ce priveste sanatatea si siguranta la locul de munca.


sursa: Comisia Europeana




 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]