Contractele de mandat se inregistreaza in Revisal? Specialistii explica

Isabela Alexe
Isabela Alexe
06 Septembrie 2024
06 Septembrie 2024
Isabela Alexe
Isabela Alexe
contracte de mandat revisalcontract de mandat se inregistreaza in revisal
Contractele de mandat se inregistreaza in Revisal? Specialistii explica
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

"Avem o institutie financiara nebancara (I.F.N.) si ca si relatii de munca, avem incheiate contracte de mandat. Vrem sa stim daca I.F.N. - urile trebuie sa infiinteze Revisal si daca contractele de mandat de inregistreaza in Revisal."

Raspunsul specialistilor: 

Conform art. 1 din HG 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, publicat in Monitorul Oficial nr. 1005 din 19 decembrie 2017:

Art. 1

Prezenta hotarare stabileste metodologia de infiintare a registrului general de evidenta a salariatilor, denumit in continuare registru, si de completare si transmitere in registru a elementelor raportului de munca, denumite in continuare date, de catre urmatoarele categorii de angajatori:

Uitati de erori si de amenzi legate de ReviSal!
 
Indiferent ce operatiune aveti de inregistrat, acum beneficiati de traseul exact al pasilor de urmat. Gasiti procedurile complete in lucrarea Noul REVISAL - Ghidul Practic pentru HR cu exemple, situatii atipice si indicatii complete, care acopera toate situatiile sensibile cu care va puteti confrunta, detalii AICI >>>

a) persoane fizice sau juridice de drept privat, indiferent daca au sau nu statutul de utilitate publica;
b) institutii/autoritati publice/alte entitati juridice care angajeaza personal in baza unui contract individual de munca.

Astfel, IFN-urile au obligatia infiintarii registrului general de evidenta a salariatilor (Revisal) numai daca angajeaza personal cu contract individual de munca.

Contractele de mandat nu se inregistreaza in Revisal.

Un raspuns oferit in septembrie 2024, de catre expertii de la PortalCodulMuncii. Da click aici pentru mai multe raspunsuri si sfaturi de la specialisti in legislatia muncii si resurse umane.

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 
 

 

 
 
 

Vizionati webinarul GRATUIT
“Noua lege a pensiilor”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
[x]