Comisia Europeana a fost sesizata in ce priveste exploatarea romanilor de catre unii angajatori straini

11 Octombrie 2012
11 Octombrie 2012
exploataresesizarecomisia europeanaCorina Cretu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Eurodeputatul PSD Corina Cretu a publicat pe blogul personal un comunicat de presa in care precizeaza ca a interpelat Comisia Europeana cu privire la exploatarea lucratorilor romani de catre angajatori din alte state membre ale Uniunii Europene, cerand modificarea cadrului legislativ european in vederea evitarii discriminarii pe criteriul nationalitatii.

"Articolul 45 din Tratatul privind functionarea Uniunii Europene si Regulamentul nr. 492/2011 al Parlamentului European si al Consiliului privind libera circulatie a lucratorilor in cadrul Uniunii interzic discriminarea pe criteriul nationalitatii, in ceea ce priveste ocuparea fortei de munca, remunerarea si celelalte conditii de munca. Acest cadru trebuie completat cu masuri de sprijin a lucratorilor, pentru a-si exercita drepturile si pentru a se apara daca sunt supusi abuzurilor profesionale din partea unui angajator privat din alt stat membru”, precizeaza Corina Cretu.

Potrivit eurodeputatului, foarte multi cetateni romani se confrunta cu abuzuri din partea unor angajatori din alte tari comunitare, fiind obligati sa accepte sa lucreze fara contract de munca si fara respectarea unor drepturi, precum plata orelor suplimentare. Corina Cretu a indicat mai multe cazuri de astfel de abuzuri, cum ar fi recentul caz al zecilor de angajati romani exploatati in industria carnii la Bruxelles, cazul romanilor tinuti in conditii de sclavie, pentru a presta servicii de curatenie in Danemarca, relele tratamente la care sunt supusi romanii care lucreaza in sectorul hotelier din Marea Britanie, in conditiile in care imigrantii angajati ca persoane fizice autorizate sunt platiti de trei ori mai putin fata de venitul minim din Marea Britanie, nefiind respectate conditiile de munca si salarizare promise initial, etc.

Totodata, eurodeputatul a atras atentia Comisiei asupra faptului ca mentinerea restrictiilor pentru accesul romanilor pe piata muncii din noua state membre determina un statut vulnerabil, care favorizeaza tratamentul discriminatoriu si abuzurile.

Sursa: costelgilca.ro


NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]