COVID-19. Amenzi de pana la 25.000 lei pentru cei care poarta masca textila de protectie. Ce trebuie sa stie salariatii?

masca chirurgicala ffp2masca de protectie angajati biroumasca protectie loc de munca
COVID-19. Amenzi de pana la 25.000 lei pentru cei care poarta masca textila de protectie. Ce trebuie sa stie salariatii?
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vesti mai putin bune pentru cei care optau pentru mastile textile de protectie impotriva Coronavirus, in contextul in care din data de 8 ianuarie acestea nu mai sunt conforme. Asa ca cei care le poarta vor risca amenzi de pana la 2.500 lei, avertizeaza ministrul de Interne, Lucian Bode.
 
"Este ca si cum nu ar avea masca...Nu au nevoie de indicatii, ci de lege (agentii de politie). Cata vreme hotararea CNSU si Hotararea de Guvern sunt clare, iar ordinul de ministru vine in completarea celor doua, politisii si jandarmii, cei care verifica respectarea acestor masuri, trebuie sa aiba fundament legea, nu indicatiile ministrului. Specialistii spun ca tulpina Omicron se raspandeste foarte rapid si transmisibilitatea este una foarte mare. In aceste conditii, portul mastii este esential in limitarea raspandirii. Niciun efort nu este prea mare", a declarat Lucian Bode, conform Hotnews.
 

Amenzi pentru cei care nu poarta massca chirurgicala sau FFP2

 
Bode a mai precizat si ca este vorba despre amenda care se aplica pentru portul mastii neconforme, nefiind modificat cuantumul amenzilor. De asemenea, amenda pentru cei care nu poarta masca de protectie in spatiile publice este intre 500 si 2.500 lei. 
 
Va fi emis un nou ordin al ministrilor Sanatatii si de Interne privind obligativitatea purtarii mastii de protectie inclusiv in aer liber, fiind permise doar mastile de tip medical sau FFP2, a mai precizat ministrul.
 
Va reamintim ca masca de protectie redevine obligatorie inclusiv in aer liber, iar cele permise sunt doar mastile medicale si FPP2.
 
Starea de alerta in Romania se va prelungi cu inca 30 de zile din 8 ianuarie, iar atunci vor intra in vigoare si noi masuri, avand in vedere ca urmeaza valul 5 al pandemiei Covid-19, varianta OMICRON.
 

Cine face exceptie de la purtarea mastii de tip medical sau FFP2?

 
  1. Copiii cu varsta mai mica de 5 ani;
  2. Persoanele care sunt singure in birou;
  3. Prezentatorii TV si invitatii acestora, cu conditia respectarii distantei de 3 metri intre persoane;
  4. Reprezentantii cultelor religioase, in timpul slujbelor, cu conditia respectarii distantei de 3 metri intre persoane;
  5. Vorbitorii aflati in spatii inchise sau deschise cu conditia respectarii distantei de minimum 3 metri intre acestia si oricare dintre celelalte persoane din public;
  6. Persoanele care desfasoara activitati fizice intense si/sau in conditii de munca solicitante (temperature ridicate, umiditate crescuta etc) sau activitati sportive.
 
Asa ca salariatii NU pot purta o masca textila la locul de munca, date fiind aceste circumstante, avand in vedere ca expun colegii de birou la un risc mai ridicat de imbolnavire.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
masca chirurgicala ffp2masca de protectie angajati biroumasca protectie loc de munca

Data aparitiei: 07 Ianuarie 2022
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

COVID-19. Amenzi de pana la 25.000 lei pentru cei care poarta masca textila de protectie. Ce trebuie sa stie salariatii? Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]