Modificarea salariului si transmiterea in Revisal - PROCEDURA

modificare salariu revisaltransmiterea in revisal modificare salariu
Modificarea salariului si transmiterea in Revisal - PROCEDURA
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

"In situatia in care un salariat aflat sub salariul minim pe economie semneaza actul aditional de modificare a salariului pe data de 28.06.2024 si incepand cu data de 01.07.204-14.07.2024 are concediu medical. Cu ce data trebuie sa efectuam modificarea salariului cu data de 01.07.2024, sau cu data de 15.07.2024 cand revine din medical?"
 
Raspunsul specialistilor: 
 
Modificarea salariatului se produce cu data de 1 iulie 2024 daca salariatul la data semnarii actului aditional avea contractul de munca activ.
 
MODUL corect de operare in ReviSal cu ajutorul Caietului practic de completare in Revisal
 
Raspunde de fapt tuturor intrebarilor pe care le puteti avea despre ReviSal 6.0.9, astfel incat sa puteti intelege exact ce este, cum se utilizeaza si cum functioneaza acest program. Ghidul are un intreg capitol cu spete practice, DETALII AICI >>>
 
Transmiterea in Revisal se va putea efectua pana cel mai tarziu la data de 26 iulie 2024 conform HG 905/2017.
 
Conform art. 17 alin. (3) din Codul muncii, persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
 
k) salariul de baza, alte elemente constitutive ale veniturilor salariale, evidentiate separat, periodicitatea platii salariului la care salariatul are dreptul si metoda de plata;
 
Astfel, elementul salariu din contractul individual de munca poate fi modificat prin actul aditional stabilindu-se salariul de baza si alte elemente constitutive ale veniturilor salariale evidentiate separat.
 
Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, anterior producerii modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege sau in contractul colectiv de munca aplicabil (art. 17 alin. (5) din Codul muncii).
 
Or daca modificarea are loc incepand cu data de 1 iulie 2024, actul aditional trebuie incheiat cel tarziua la data de 28 iunie 2023, asa cum s-a si procedat, respectiv anterior producerii modificarii.
 
In Revisal, aceasta modificare a salariului poate fi transmisa in termen de 20 de zile lucratoare de la data producerii modificarii (art. 4 alin. (3) din HG 905/2017).
 
Astfel, conform HG 905/2017, modificarea salariatului de la 01.07.2024 se transmite in Revisal in termen de 20 de zile lucratoare de la aceasta data care este data producerii modificarii. Asadar, modificarea salariului poate fi transmisa cel tarziu la data de 26.07.2024.
 
In concluzie, elementul salariu se modifica prin act aditional la contractul individual de munca care se intocmeste anterior producerii modificarii si se transmite in Revisal in termen de 20 de zile lucratoare de la data producerii modificarii. 
 
Asadar, transmiterea in Revisal va avea loc la revenirea salariatului din concediu medical insa modificarea se inregistreaza cu data de 1 iulie 2024 chiar daca aceasta modificare va produce efecte la revenirea salariatului din incapacitate temporara de munca daca avem in vedere faptul ca pentru perioada concediului medical indemnizatia se calculeaza folosind veniturile obtinute in perioada iunie – ianuarie 2024.
 
De precizat ca in situatia modificarii salariului minim nu se incheie act aditional ci decizia angajatoruli.

La art. 17 alin. (5) din Codul muncii se prevede astfel:
 
(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, anterior producerii modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege sau in contractul colectiv de munca aplicabil.
 
Ori modificarea salariului este prevazuta de lege. Act aditional se incheie numai atunci cand se modifica salariul prin negociere. Oricum ar fi si intr-o situatie si in cealalalta, modificarea salariului produce efecte de la 1 iulie iar transmiterea Revisal are loc la revenirea salariatului din concediu medical, dar nu mai tarziu de 26 iulie 2024.
 
Un raspuns oferit in iulie 2024, de catre expertii de la PortalCodulMuncii. Da click aici pentru mai multe raspunsuri si sfaturi de la specialisti in legislatia muncii si resurse umane.
 
 

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
modificare salariu revisaltransmiterea in revisal modificare salariu

Data aparitiei: 08 Iulie 2024
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Modificarea salariului si transmiterea in Revisal - PROCEDURA Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa de post instructor de aerobicfitnessIntrebare: Va rugam sa ne ajutati cu un draft de fisa de post pentru pozitia de instructor de aerobic-fitness - cod 342304 (cu atributii de trainer yoga).
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentru zugravIntrebare: As dori o fisa post pentru zugrav .Multumesc !
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
  
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]