Doua noi ocupatii introduse in COR. Decizia Ministerului Muncii

ocupatii noi corspecialist pentru relatia cu investitoriidirector pentru relatia cu investitorii
Doua noi ocupatii introduse in COR. Decizia Ministerului Muncii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Companiile listate, membre ale Asociatiei pentru Relatii cu Investitorii la Bursa din Romania (ARIR), saluta decizia Ministerului Muncii si Protectiei Sociale privind introducerea in COR (Clasificatorul Ocupatiilor din Romania) a doua noi ocupatii: Specialist pentru Relatia cu Investitorii si Director pentru Relatia cu Investitorii.
 
Marian Nastase, Presedinte Consiliului de Administratie, ALRO:
 
”Felicitam ARIR pentru aceasta initiativa si salutam decizia Ministerului Muncii si Protectiei Sociale de a introduce aceste doua ocupatii in COR. Aceasta decizie reprezinta o recunoastere a importantei acestei functii pentru companiile listate la Bursa de Valori Bucuresti si, implicit pentru piata de capital si reprezinta un semnal pozitiv al autoritatilor care doresc sa contribuie la dezvoltarea mediului de afaceri din Romania. Avem nevoie de profesionisti in acest domeniu si prin crearea cadrului legal adecvat este incurajata atragerea si pregatirea specialistilor in acest domeniu, ceea ce reprezinta alinierea cu cele mai bune practici la nivel international, cu plasarea Romaniei pe radarul investitorilor globali si atragerea de capital, aducand astfel noi oportunitati si beneficii economiei romanesti.”
 
Liviu Vatavu, Director Executiv Directia Resurse Umane si Juridic, Antibiotice:
 
“Ca urmare a evolutiei societatii romanesti si a aparitiei legislatiei referitoare la piata de capital din Romania, necesitatea existentei activitatii de Relatia cu Investitorii a devenit imperios necesara. In conditiile acestea, initiativa ARIR de a introduce profesiile de Specialist pentru Relatia cu Investitorii, respectiv Director pentru Relatia cu Investitorii in Clasificatorul Ocupatiilor din Romania (COR), nu poate fi decat salutara. Avizul favorabil al Ministerului Muncii cu privire la aceasta initiativa ne bucura si rezolva practic aceasta problema cu care s-au confruntat multe din companiile romanesti.”
 
Mihaela Nadasan, Director General Adjunct Institutii si Piete Financiare, Banca Transilvania:
 
„Ne bucuram sa contribuim la aparitia unei noi ocupatii in Romania, ceea ce ridica standardele in relatia companiilor cu investitorii ÅŸi deschide oportunitati in cariera celor pasionati de piata de capital. Pentru companiile listate la bursa, pe langa performanta financiara, increderea care se construieste prin transparenta si comunicare este cel mai important activ, relatia cu investitorii jucand un rol cheie.”
 
Alexandru Stanean, CEO TeraPlast:
 
”Degeaba o companie are rezultate bune daca nu stie sa le comunice catre actionarii ei si potentialii investitori. Activitatile care tin de guvernanta corporativa, ca orice alte activitati, trebuie facute de profesionisti. Se creeaza prin acest demers o noua categorie de profesionisti, cei in IR, care vor ajuta companiile listate sa se conformeze standardelor impuse de prezenta pe o piata emergenta.”
 
Daniela Serban, Presedinte si Co-fondator ARIR:
 
”ARIR a initiat acest demers in 2019 si a realizat o analiza detaliata cu privire la necesitatea introducerii celor doua profesii in COR. Peste 2.500 de companii ar avea nevoie de o persoana in cadrul organizatiei care sa gestioneze relatia cu actionarii sai, activitati de raportare a rezultatelor financiare si comunicarea cu partile interesate.
 
Suntem mandri de rezultatul acestui demers. Este un succes si un pas inainte pentru intreaga piata de capital. La doi ani de la infiintarea ARIR, confirmam importanta rolului profesionistului in relatia cu investitorii si potentialul de dezvoltare profesionala in piata locala de capital.”
 
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ocupatii noi corspecialist pentru relatia cu investitoriidirector pentru relatia cu investitorii

Data aparitiei: 09 Decembrie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Doua noi ocupatii introduse in COR. Decizia Ministerului Muncii Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]