Grupa I de munca s-ar putea pensiona mai devreme

02 Decembrie 2013
02 Decembrie 2013
Contract de Muncapensiegrupa I de muncaFMIani de muncamineritmetalurgieproiect de lege
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


La finele saptamanii trecute, ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale, si Persoanelor Varstnice, Mariana Campeanu, a precizat ca nu a facut nicio declaratie prin care sa afirme ca FMI se opune initiativei legislative privind recunoasterea grupei I de munca pentru cei care muncesc in conditii grele.

Astfel, drept raspuns la unele informatii din presa in ce priveste pozitia FMI fata de proiect, ministrul a declarat, citat de Agerpres:


"Nu am facut nicio declaratie in care sa afirm ca FMI se opune initiativei legislative. Nu m-a sunat Fondul Monetar si nu mi-a comunicat acest lucru. Nu am declarat niciodata ca ma opun acestei initiative legislative".

De pe urma acestui proiect ar putea beneficia circa 20.000 oameni:

"Este foarte greu de stabilit, pentru ca sunt dosare si acestea trebuie depuse. Nu le avem in evidenta. Dintr-un calcul foarte estimativ pe care l-am facut noi la minister nu cred ca vor depasi 20.000", a declarat ministrul.

De asemenea, informeaza Agerpres, ministrul Muncii si Protectiei Sociale a mai precizat ca sustine aceasta initiativa legislativa si ca in buget exista sume alocate inclusiv pentru aceasta:

"Noi avem bani in buget pentru ca avem de aplicat si decizia Curtii Constitutionale si am prevazut o suma calculata aproximativ, dar la mijlocul anului are loc si o rectificare bugetara si daca ar interveni probleme cu bugetul estimat se va putea face o rectificare".

Conform proiectului referitor la persoanele care lucreaza in Grupa I de munca, respectiv in domenii ca minerit, siderurgie, metalurgie, persoanele care lucreaza efectiv sase ani in conditii grele se pot pensiona mai rapid. Mai exact, in cazul in care se cumuleaza opt ani de munca efectiva intr-unul din domeniile mentionate, se poate iesi la pensie mai devreme cu doi ani.


NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: au aparut mai multe acte normative care vizeaza RI


Regulamentul Intern trebuie modificat conform actelor normative intrate in vigoare in ultima perioada! Riscati amenzi de pana la 30.000 de lei!

Protejati-va! Va oferim informatii complete in lucrarea:
Regulament Intern. Modele editabile. Legislatie comentata. Studii de caz!

Vezi AICI Modele de documente EDITABILE >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]