CNPP: Cea mai mare pensie din Romania este de peste 30.000 de lei

cnpppensie limita de varstacea mai mare pensiepensie octombrie 2019cea mai mare pensie din Romania
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP) a anuntat sambata ca cea mai mare pensie din Romania platita in luna octombrie este de peste 30.000 de lei.
 
CNPP anunta, la solicitarea Agerpres, ca cea mai mare pensie din Romania are o valoare de peste 30.000 de lei. Aceasta a fost calculata si platita in luna octombrie unui beneficiar din Bucuresti. Aceasta persoana a primit 33.235 de lei. De altfel, cele mai mari 5 pensii din Romania sunt platite pentru romani care au domiciliul in Bucuresti.
 
Cea de-a doua pensie ca marime platita de CNPP pentru luna octombrie are un cuantum de 28.572 lei, urmatoarea are un cuantum de 28.470 lei, cea de-a patra 25.939 lei, iar cea de-a cincea are un cuantum de 25.862 lei.
 
E important sa retinem faptul ca toate aceste valori sunt brute! Asadar, conform numerelor exprimate mai sus, avem urmatoarele sume nete primite drept pensie:
  • locul I - 30111 lei;
  • locul II - 25915 lei;
  • locul III - 25823 lei;
  • locul IV - 23545 lei;
  • locul V - 23476 lei.
 
In ceea ce priveste domeniile de activitate in care au lucrat acesti cinci beneficiari de pensii publice, CNPP transmite ca nu detine astfel de informatii in baza de date.
 
"Referitor la functiile exercitate (de cei 5 beneficiari, n.r.) nu putem face precizari intrucat in baza de date a institutiei noastre nu exista un criteriu de selectie dupa locul de munca, meseria sau functia persoanei care are calitatea de persoana asigurata. Toate aceste informatii nu au nicio relevanta in statisticile si rapoartele generate, care urmaresc elementele parametrice care determina cuantumul pensiilor (varsta, gen, stagii de cotizare, venituri asigurate, punctajul mediu anual etc)", se mentioneaza in raspunsul transmis de Ministerul Muncii.
 
Sursa precizeaza ca datele transmise nu cuprind "informatii referitoare la sistemele neintegrate sistemului public de pensii (sistemele proprii de asigurari sociale ale cultelor recunoscute de lege, sistemul de pensii al avocatilor, Casa de Pensii Sectoriala a Ministerului Afacerilor Interne, a Ministerului Apararii Nationale, respectiv a Serviciului Roman de Informatii)".
 
Pe de alta parte, in judetul Hunedoara exista cea mai mare pensie publica medie la nivel national, in cuantum de 1.817 lei, urmata de judetul Brasov, unde pensia publica medie este de 1.631 lei, Gorj - 1.509 lei, Galati - 1.478 lei, si Prahova - 1.458 lei.
 
La polul opus, judetul Botosani are cea mai mica pensie publica medie la nivel national, in cuantum de 1.092 lei, urmata de judetul Giurgiu - 1.100 lei, Vrancea - 1.120 lei, Vaslui - 1.130 lei si Satu Mare - 1.136 lei.

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
cnpppensie limita de varstacea mai mare pensiepensie octombrie 2019cea mai mare pensie din Romania

Data aparitiei: 23 Noiembrie 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

CNPP: Cea mai mare pensie din Romania este de peste 30.000 de lei Nota: 3.5 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]