De ce salariile din Romania trebuie sa creasca doar pe baza productivitatii! Ce a mai trasmis FMI

Mara Dobrin
Mara Dobrin
10 Iunie 2019
10 Iunie 2019
Mara Dobrin
Mara Dobrin
crestere salarii fmicresteri salariale 2019salariu mediu net
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Despre faptul ca salariile din Romania, in special cele din zona bugetarilor, au crescut semnificativ in ultimii ani, am mai discutat. Desigur ca aceste majorari sunt binevenite pentru salariati, dar in timp, economia statului roman este afectata.
 
Despre aceste aspecte importante a vorbit Jaewoo Lee, directorul FMI pentru Romania, in sedinta de evaluare anuala a economiei romanesti, conform Agerpres.
 
Acesta a sustinut ca salariile minime trebuie stabilite astfel incat sa se aiba in vedere cresterea si sustinerea productivitatii, altfel competivitatea va fi profund afectata pe termen lung.
 
 
"Cresterea rapida si continua a salariilor - inclusiv a salariului minim - care depaseste productivitatea dauneaza competitivitatii. Pe viitor, salariile minime ar trebui stabilite printr-un mecanism transparent si obiectiv care sa reflecte cresterea productivitatii... (...) O reforma hotarata a intreprinderilor de stat, insotita de un angajament pentru o guvernanta corporativa puternica, ar imbunatati performantele financiare si serviciile lor pentru public. Sunt necesare eforturi pentru imbunatatirea investitiilor in infrastructura publica, inclusiv pentru o absorbtie mai eficienta a fondurilor UE", a mai precizat reprezentantul FMI.
 
 
 
FMI recomanda finantarea investitiilor ca prioritate, nu cresterea excesiva a salariilor intr-un timp scurt:
 
 
"De asemenea, exista posibilitati pentru imbunatatiri pe partea cheltuielilor. Structura bugetului poate fi imbunatatita prin cresterea moderata a cheltuielilor rigide - cu pensiile si salariile - pentru a face loc majorarii investitiilor. Eficientizarea cheltuielilor poate fi imbunatatita prin consolidarea suplimentara a achizitiilor publice si a controlului cheltuielilor", a mai fost mentionat in evaluarea FMI.
 
Inasprirea luptei anticoruptie si a legilor justitiei sunt alte sfaturi primite de la reprezentantii Fondului.
 
 
Castigul salarial mediu, in crestere! Iata la ce valoare a ajuns in aprilie 2019
 
 
In luna aprilie 2019, castigul salarial mediu nominal bruta fost de 5.105 lei, cu 1,1% mai mare decat in luna martie 2019.
 
Castigul salarial mediu nominal neta fost de 3.115 lei, in crestere fata de luna precedenta cu 40 lei (+1,3%). Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in activitati de servicii in tehnologia informatiei ...citeste continuarea despre salarii aici >>>


 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]