Accizele la carburant fac majorarea salariului minim insuficienta

06 Noiembrie 2013
06 Noiembrie 2013
Contributiimajorarea salariuluireducerea CASBogdan HossuCartel Alfacontributiile
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Majorarea salariului minim nu pare sa fie neaparat o schimbare care sa ajunga sa fie perceputa de cei mai multi romani. In opinia presedintelui CNS "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, majorarea salariului minim nu este suficienta in contextul introducerii unei accize la carburant, citeaza Mediafax.

De asemenea, acesta este de parere ca inainte de aplicarea unor noi taxe ar fi trebuit efectuata o revizuire integrala.

In plus, Hossu considera ca printr-o majorare a salariului care se dovedeste a fi una insuficienta este demonstrat faptul ca "nu se doreste eliminarea fraudei fiscale si inca se intretine indirect o cheltuiala suplimentara de asistenta sociala catre persoanele active", potrivit Mediafax.

Dat fiind faptul ca a fost introdusa acciza de sapte eurocenti la litrul de carburant, majorarea salariului nu mai este o masura suficienta:

"Cresterea benzinei este estimata la 10 la suta. Pretul de combustibil majorat cu 10 la suta va da inflatie suplimentara de 4 - 5 la suta pe medie, iar cresterea salariului nu este suficienta.

Prin mecanismele existente, nu se face decat o aglomereare a salariilor pe salariul minim pe economie si acest lucru nu arata decat ca piata gri si cea neagra functioneaza".

Legat de propunerea de extindere a bazei de impozitare, Hossu considera ca ar trebui facuta o revizuiere integrala a acesteia pentru ca s-a ajuns la derapaje.

"Spre exemplu, vezi impozitarea pentru inchirierea locuintei, masura care creeaza discriminare intre diferiti cetateni. Impoziteaza nejustificat, avantajandu-i pe cei cu venituri mari. Cei cu mai multe venituri mici trebuie sa plateasca mai mult, desi depasesc plafonul maximal, de cinci ori venitul mediu".

Alte declaratii facute de Bogdan Hossu pentru Mediafax au avut in vedere reducerea CAS, acesta fiind de parere ca ar trebui aplicata si in cazul angajatilor:

"Inca o data, am constatat ca, desi contributiile sunt ale angajatorilor si ale angajatilor, se da impresia ca, de fapt, cei 60 la suta fiscalitate pe locul de munca e numai obligatia angajatorilor, ceea ce este fals. (...) Prin reducerea CAS doar la angajator se dezechilibreaza sistemul. Aceasta reducere fiscala unilaterala si in domeniul de asigurari sociale va pune cu atat mai mult sub semnul intrebarii capacitatea sistemului de pensii de a face fata necesarului".

In ce priveste majorarea pensiilor, presedintele CNS "Cartel Alfa" a atras atentia asupra fapului ca transferul de la pilonul I la pilonul II va avea urmari negative pe termen lung.



 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]