Conducerea Societatii Romane de Televiziune (SRTv) doreste reducerea timpului de lucru al angajatilor institutiei de la 8 la 6 ore. Conducerea doreste, implicit, reducerea salariilor cu 25 de pocente, conform declaratiilor efectuate de surse din TVR pentru Mediafax.
Dragos Bocanciu, presedintele Sindicatului pentru Unitatea Salariatilor TV din TVR (SPUSTV), principalul sindicat din SRTv, a confirmat pentru Mediafax faptul ca exista o astfel de idee in TVR, insa "din punct de vedere al calitatii, este foarte paguboasa".
Dragos Bocanciu a declarat ca aceasta idee nu a fost discutata "foarte concret" in cadrul Comitetului Director al TVR si inca nu a fost luata in discutie in Consiliul de Administratie al Televiziunii Romane.
"Eu am spus in discutiile pe care le-am avut cu membrii Comitetului Director si cu alti oameni din Televiziunea Romana ca este o masura care, din punct de vedere al calitatii, este foarte paguboasa, in sensul ca reducerea castigurilor salariale cu 25% ii va demotiva pe oameni rau de tot si nu va avea decat un efect groaznic din punctul de vedere a ceea ce se vede pe post, un lucru pe care noi nu ni-l permitem", a spus Dragos Bocanaciu, citat de Mediafax.
40 Modele de Regulament Intern
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
"Din punctul meu de vedere, nu se poate implementa nicaieri, pentru ca unui om, daca ii reduci programul de lucru la 6 ore, el automat se va demoraliza si nu va mai lucra. Daca se aplica o astfel de masura, oamenii de valoare nu o sa o accepte, s-ar putea sa pierdem din ei", a mai explicat Dragos Bocanaciu.
Mediafax mai aminteste ca in anul 2013, TVR a trecut prin proces de concediere colectiva. In urma selectiei de personal din 2012, la inceputul anului 2013 a fost dispusa concedierea a 619 angajati.
Pe langa concedierea colectiva din TVR, din televiziunea publica au mai plecat angajati care s-au pensionat sau care au parasit institutia din propria vointa.
O consecinta a restructurarilor din TVR este existenta a 300 de procese cu fostii angajati. Dintre acestia, 15 procente au pierdut in prima instanta.
"Toate sunt in recurs, nu avem sentinte definitive.", a declarat Stelian Tanase.