Evaluare cursuri formare profesionala. Ce modalitati de plata avem?

01 August 2013
01 August 2013
EvaluareOG129/2000cursuri formare profesionalaevaluatoricomisiile de evaluare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



La terminarea cursurilor in cadrul unui proiect sunt angajati evaluatori pentru comisiile de evaluare a cursantilor. Aceste examene se desfasoara pe o perioada de 2-3 zile. Vom vedea care este modalitatea de plata a acestor evaluatori, precum si care sunt obligatiile evaluatorilor si a managerului de proiect.

Solutia consultantului:

Potrivit prevederilor art. 28-30 din OG129/2000 privind formarea profesionala a adultilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, participantii la programele de formare profesionala sustin examene de absolvire la terminarea stagiilor de pregatire teoretica sau practica. Examenul de absolvire reprezinta un set de probe teoretice si/sau practice prin care se constata dobandirea competentelor specifice programului de formare profesionala, cu respectarea criteriilor de asigurare a calitatii. Examenul de absolvire se sustine in fata unei comisii de examinare constituite din:

a) 2 specialisti din afara furnizorului de formare profesionala;
b) un specialist care reprezinta furnizorul de formare profesionala.

Metodologia certificarii formarii profesionale a adultilor se aproba, la propunerea Autoritatii Nationale pentru Calificari, prin ordin comun al ministrului muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice si al ministrului educatiei nationale si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Astfel, a fost aprobat Ordinul 501/5253/2003, privind metodologia certificarii formarii profesionale a adultilor, cu modificarile si completarile ulterioare care, la cap. II si III, reglementeaza organizarea si desfasurarea examenelor de absolvire, precum si atributiile clare ale furnizorului de formare profesionala pe de o parte, si ale comisiei de examinare, pe de alta parte.

In ceea ce priveste programul de formare profesionala, atributiile managerului de proiect sunt cele stabilite prin fisa postului sau, in deplina concordanta cu cererea de finantare, deci pe cale de consecinta, acesta este raspunzator de modalitatea de organizare, desfasurare si finalizare a programelor de formare profesionala in limitele de competenta stabilite in sarcina sa.

Tot acest ordin, la art. 40 prevede faptul ca furnizorul de formare profesionala suporta plata tarifelor cuvenite membrilor comisiilor de examinare din afara furnizorului de formare profesionala.
Cuantumul tarifului pe ora pentru activitatea desfasurata de membrii comisiei de examinare este echivalent cu suma platita in sistemul de plata cu ora in unitatile de invatamant public, unui profesor cu gradul didactic I, avand o vechime de 20 de ani in invatamant.

Astfel, avand in vedere cele mentionate mai sus, precum si in considerarea prevederilor art. 7 din Legea 571/2003 - Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, coroborate cu prevederile Codului civil, apreciem ca activitatea membrilor comisiei de examinare are caracter ocazional si poate fi considerata activitate independenta fata de activitatea furnizorului de formare profesionala si pe cale de consecinta, pot fi incheiate cu respectivele persoane conventii/contracte civile de prestari servicii.


NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 
Descarca GRATUIT
“Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]