SSM: Durata timpului de lucru a personalului medical

21 Iunie 2013
21 Iunie 2013
protectia munciiSSMpersonal medical
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


In cadrul Serviciului Judetean de medicina legala exista si un laborator de toxicologie si serologie medico-legala. In conformitate cu OMS 870/2004, art. 8 alin (3), privind timpul de munca in unitati sanitare se specifica ca personalul sanitar cu studii superioare care isi desfasoara activitatea in medicina legala,in activitatea de prosectura si disectie vor avea program de 6 ore zilnic.

Intrebare:

Care va fi programul de lucru al personalului superior din laboratorul de toxicologie, de 6 sau 7 ore?

Raspuns:

Asa cum mentionati si dvs, alin. (3) al art. 8 din Ordinul ministrului sanatatii 870/2004, cu modificarile si completarile ulterioare face referire in mod expres si limitativ la personalul sanitar cu pregatire superioara care isi desfasoara activitatea in medicina legala, in activitatea de prosectura si disectie. Asadar, conform prevederilor legale mentionate numai acel personal care isi desfasora propriu-zis activitatea in domeniul prosectura si disectie este indreptatit la un program de 6 ore zilnic.

Pentru personalul care, desi este incadrat in cadrul serviciului judetean de medicina legala, isi desfasoara propriu-zis activitatea in cadrul unui laborator de toxicologie si serologie medico-legala apreciem ca devin incidente prevederile art. 8 alin. (1) din ordinul mentionat, fiind indreptatit la un program de lucru de 7 ore zilnic.

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]