7 reguli esential de respectat cand lucrezi cu un recruiter

managementul resurselor umanemanagement hrrecruiterrecrutareresurse umane
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ne cautam locuri de munca si foarte curand descoperim faptul ca cel mai mare ajutor ti-l poate da un recruiter. Este profesionistul care te poate ajuta sa obtii locul de munca perfect pentru pregatirea ta si pentru viitorul profesional pe care doresti sa ti-l consolidezi.

Cateva reguli esential de respectat atunci cand lucrezi cu un recruiter:

1. Nu il minti. Nu ii oferi inflorituri. Nu ii prezenta un CV pe care l-ai cosmetizat. Nu vinde gogosi pentru ca adevarul iese intotdeauna la iveala, mai devreme sau mai tarziu.

Obiectivul tau este sa legi o relatie de lunga durata cu recruiterii, nu sa ii tragi pe sfoara.

2. Nu il trata ca fiind lipsiti de importanta, chiar daca nu va fi superiorul tau direct si chiar daca nu vei lucra cu el foarte mult.

Recruiterii sunt profesionistii care te pot ajuta sa iti evaluezi CV-ul, sa iti descoperi punctele forte, sa ocupi un loc perfect in organizatia dorita.

3. Pastreaza o legatura stransa cu recruiterii cu care colaborezi. Cel mai important este sa fii mereu pregatit sa le raspunzi la email-uri si la solicitari. Au nevoie de recomandari din partea fostilor angajatori? Au nevoie de copii ale diplomelor? Vor sa le confirmi o anumita perioada de activitate profesionala? Fii pe faza si raspunde emailurilor atunci cand sosesc. Gandeste-te la faptul ca procesul de recrutare poate dura 2 saptamani sau 2 zile, in mare parte datorita modului in care gestionezi relatia cu recruiterul.

4. Invata sa primesti feedback din partea recruiterului si sa pretuiesti aceste informatii. Gandeste-te la acesti profesionisti ca fiind cei mai buni in arta evaluarii unui CV, buni consilieri de cariera si extrem de talentati in managementul performantei. Solicita informatii care te pot ajuta mai departe, chiar daca ai obtinut sau nu postul.

5. Daca ai obtinut postul, nu uita de recruiteri. Cel mai des, acestia sunt direct implicati in managementul resurselor umane, mai departe de procesele de recrutare si selectie. Te pot ajuta in managementul si dezvoltarea carierei, in managementul performantei, in medierea conflictelor cu superiori, subordonati sau colegi. Relatia cu recruiterii trebuie sa fie intotdeauna gandita doar pe termen lung.

6. Inainte de a-ti negocia salariul, vorbeste cu recruiterii. Sunt cei care cunosc foarte bine industria in cadrul careia te dezvolti, te cunosc pe tine ca profesionist, stiu ca s-a investit in tine, ce competente ai adaugat la CV in timp si ce sanse ai sa iti maresti salariul in mod real.

Cere-le sfatul si probabil ca vei primi indicii suficient de importante ca sa poti lua o decizie buna. Este indicat sa mai astepti, este recomandat sa ceri o marire de salariu sau ai ajuns in punctul in care exista alti factori motivationali catre care sa iti indrepti atentia. Tot recruiterii sunt cei care te pot ajuta cel mai mult.


7. Daca vrei sa te mentii in forma din punct de vedere profesional, tot de recruiteri ai nevoie. Sunt cei care stiu ce se cere pe piata, care sunt competentele si abilitatile cele mai ravnite de marii angajatori, ce nevoi de resurse umane sunt in companie si cu ce competente-cheie poti merge la tinta pentru a obtine o promovare.

In orice caz, fara recruiteri nu avem sanse depline sa obtinem un post perfect facut pentru competentele si pregatirea noastra. Nu putem sa performam la capacitate maxima si nici sa ne asiguram o directie profesionala care sa ne aduca satisfactii pe termen lung.

Mult succes in managementul resurselor umane!




NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Maria Nicutar


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
managementul resurselor umanemanagement hrrecruiterrecrutareresurse umane

Data aparitiei: 10 Martie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

7 reguli esential de respectat cand lucrezi cu un recruiter Nota: 3.67 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]