STUDIU: o treime dintre companiile din Romania vor CRESTE salariile cu procente cuprinse intre 6% si 10%, in 2024

salarii majorate cu 10%majorare salarii in 2024
STUDIU: o treime dintre companiile din Romania vor CRESTE salariile cu procente cuprinse intre 6% si 10%, in 2024
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 
Vesti bune pentru salariatii romani, in contextul in care o treime dintre companiile prezente pe piata din Romania vor creste salariile cu procente cuprinse intre 6% si 10%, in acest an. 
 
Totusi, doi din zece angajati (19%) doresc majorari de peste 20%, reiese dintr-o cercetare de specialitate, publicata in data de 6 martie, potrivit Agerpres.
 
Datele Randstad Romania HR Trends 2024 arata ca discrepanta cea mai mare intre ceea ce ofera organizatiile si ce isi doresc angajatii este in intervalul de crestere a salariului de peste 20%, preferat de 19% dintre angajati, dar care reprezinta o optiune doar pentru 1% dintre angajatorii romani.
 
ATENTIE! Obtineti pe loc SOLUTII impecabile pentru orice problema de SALARIZARE, detalii AICI >>> 
 
 

Beneficiul financiar acordat cel mai frecvent

 
Conform cercetarii, beneficiul financiar acordat cel mai frecvent este telefonul mobil (81%), urmat de bonusurile bazate pe performanta individuala (80%), dar 17% dintre companiile respondente le ofera angajatilor si participare la profit.
 
De asemenea, solutia care predomina in randul companiilor pentru a raspunde provocarilor legate de forta de munca este cea de a oferi programe de training (68%), in timp ce 96% dintre angajati vor un echilibru intre viata personala si viata profesionala.
 
Din punct de vedere al companiilor, angajarile estimate pentru anul 2024 au ca scop cresterea afacerii, intr-o proportie care transmite un semnal economic optimist pentru acest an, de la 82% in 2023, la 89%. In acelasi timp, 66% dintre liderii de afaceri care au raspuns studiului se confrunta cu provocarea de a mentine interesul candidatilor pe parcursul intregului proces de recrutare.
 

Domenii in care cererea de angajare a crescut

 
Intentiile de angajare au crescut de la 23%, anul trecut, la 29% in 2024, in ceea ce priveste serviciile pentru clienti/serviciile post-vanzare, dar se remarca si o tendinta in crestere a cererii de angajare in departamentele administrative/de back office, pentru care intentiile s-au majorat de la 21% la 29%. Totodata, intentiile de angajare pentru departamentele de IT/tehnologie si vanzari inregistreaza scaderi semnificative in acest an (de la 46% in 2023, la 27%, respectiv de la 46% la 22%).
 
Se identifica o tendinta in scadere si in inginerie (de la 38% la 22%), precum si in departamentele de HR/training/dezvoltare (de la 26% la 9%) si in cele de marketing traditional/comunicare (de la 15% la 2%).
 

Ce provocari intalnesc angajatorii? 

 
  • mentinerea talentelor implicate (engaged) pe durata procesului de recrutare (66%), retentia performerilor si dezvoltarea liderilor talentati (61%), atragerea de talente (59%), gestionarea asteptarilor privind compensatiile si beneficiile (52%), gestionarea fluctuatiei ridicate a personalului (28%), gestionarea deficitului de competente (27%), construirea brandului de angajator (26%), deficitul de talente locale (25%), integrarea noilor angajati (24%) si asigurarea sanatatii mintale a angajatilor (22%), concluzioneaza cercetarea.
 

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
salarii majorate cu 10%majorare salarii in 2024

Data aparitiei: 07 Martie 2024
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

STUDIU: o treime dintre companiile din Romania vor CRESTE salariile cu procente cuprinse intre 6% si 10%, in 2024 Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]