Contract prestari servicii intre angajatori: cui revin obligatiile in domeniul SSM

12 Martie 2013
12 Martie 2013
SSM si PSIcontract prestari serviciiangajatori
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intrebare:

In cazul derularii unui proiect de executie lucrari in cadrul caruia contractorul principal subcontracteaza lucrarile unui alt contractor, cu cine trebuie sa incheie beneficiarul documentul (conventia) privind responsabilitatile in domeniul SSM a celor doua parti?

Raspuns:

In cazul in care un angajator incheie contracte de prestari servicii cu alti angajatori, el are obligatia de a propune in cadrul acestor contracte clauze privind securitatea si sanatatea in munca – potrivit art. 15 alin (1) pct. 30 din H.G. nr. 1425/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.

De asemenea, in contractele incheiate intre angajatori pentru prestarea de activitati si servicii vor fi prevazute clauze privind raspunderile referitoare la comunicarea, cercetarea si inregistrarea unor eventuale accidente de munca – potrivit art. 175 din HG nr.  1425/2006.

In cazul in care lucrarile se executa pe un santier temporar sau mobil si la realizarea lor participa un antreprenor si unul sau mai multi subantreprenori, beneficiarul si/sau managerul de proiect trebuie sa desemneze un coordonator in materie de securitate si sanatate pe durata realizarii lucrarii – conform art. 7 din HG nr. 300/2006 privind cerintele minime de securitate si sanatate pentru santierele temporare sau mobile.

Printre alte atributii, coordonatorul in materie de securitate si sanatate pe durata realizarii lucrarii o are si pe aceea de a organiza cooperarea intre angajatori, inclusiv a celor care se succed pe santier, si coordonarea activitatilor acestora, privind protectia lucratorilor, prevenirea accidentelor si a riscurilor profesionale care pot afecta sanatatea lucratorilor, informarea reciproca si informarea lucratorilor si a reprezentantilor acestora si, daca este cazul, informarea lucratorilor independenti.


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]