Inregistrari REVISAL: COR si denumirea interna a posturilor

revisalcordenumirea interna a posturilorocupatii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In conformitate cu prevederile Ordinului nr. 1.832/856/2011 care reglementeaza noua Clasificare a Ocupatiilor din Romania, pana la finele anului 2011, noua clasificare se putea utiliza in paralel cu vechiul COR (publicat in anul 1995). Avand in vedere problemele extrem de complexe generate de aplicatia REVISAL, in functie de dificultatile pe care le intampinati, in 2011 aveati posibilitatea de a opta pentru corelarea clauzei privind Felul muncii din contractele individuale de munca cu cerintele noului COR sau de a utiliza pana la data de 31.12.2011 a Vechiului COR.

Incepand cu 01.01.2012 se utilizeaza exclusiv noua clasificare a ocupatiilor din Romania.

Dar ce implicatii are implementarea noului COR?

Sfatul nostru!
Apreciem ca se impune identificarea categoriilor de posturi regasite in structurile organizatorice ale angajatorului si supunerea acestora unui proces de analiza comparativa cu tipurile de ocupatii reglementate in noul COR, cu luarea in considerare a descrierilor aferente acestora. Ca si in trecut, categoriile interne de posturi reglementate cu denumiri si continut (prin fisa postului) in conformitate cu politicile de personal ale angajatorului urmeaza a fi echivalate in corespondent COR, in vederea utilizarii in documentele oficiale, asa cum prevede art. 15 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.

Avand in vedere faptul ca, prin modificarile intervenite in descrierea ocupatiilor/tipurilor de ocupatii este posibil ca tipurile interne de posturi sa fie realocate unui nou Cod COR, apreciem ca necesara, pe de o parte, o reanalizare a statului de functiuni, iar la nivel individual formalizarea eventualelor modificari rezultate din stabilirea corespondentei denumirii interne a postului cu denumirea ocupatiei din COR careia i s-a alocat postul respectiv. Codul COR se va aloca in conformitate cu noul sistem de numerotare compus din 6 cifre.

Desi adoptarea noilor denumiri ale ocupatiilor si a codurilor corespunzatoare este impusa de lege, apreciem ca formalizarea la nivel individual (in CIM) a acestor modificari ar putea fi facuta fie prin act aditional la CIM, fie prin decizie, sub conditia ca corelarea denumirii interne a postului si a denumirii ocupatiei conform COR sa nu comporte schimbari calitative ale felului muncii salariatului respectiv. Aprobarea prealabila a statului de functiuni poate facilita succesul implementarii unei astfel de operatiuni complexe.

NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
revisalcordenumirea interna a posturilorocupatii

Data aparitiei: 02 August 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Inregistrari REVISAL: COR si denumirea interna a posturilor Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]