Fiind ultimul an in care sunt depuse fise fiscale, formularul 210 este folosit pentru a reflecta:
- veniturile din salarii lunare nete aferente anului 2011, care reprezinta venit baza de calcul a impozitului pe salarii atat la locul unde se afla functia de baza, cat si in afara functiei de baza, potrivit metodologiei proprii fiecarei situatii;
- impozitul lunar pe veniturile din salarii aferente anului 2011;
- deducerile personale lunare si celelalte deduceri de care beneficiaza salariatii la locul unde au functia de baza.
Angajatorii sau platitorii de venituri asimilate salariilor in vederea impozitarii vor completa rubricile formularului in functie de situatia persoanelor platite: salariati cu functia de baza sau
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
salariati in afara functiei de baza sau persoane care primesc venituri asimilate salariilor in vederea impunerii.
Fisele fiscale se depun numai in format electronic, de catre angajatori, la unitatea fiscala in a carei raza teritoriala acestia isi au domiciliul fiscal sau sunt luati in evidenta fiscala, dupa caz, insotite de un borderou privind continutul acestora, semnat si stampilat conform legii.
Angajatorii editeaza fisa fiscala in format hartie, in doua exemplare:
- un exemplar, semnat si stampilat conform legii, se pastreaza de catre angajator;
- un exemplar, semnat si stampilat conform legii, se inmaneaza angajatului.
Formatul electronic al fiselor fiscale va fi insotit de borderoul centralizator editat cu ajutorul programului de asistenta, semnat si stampilat de angajator si va fi depus la organul fiscal. Potrivit pct. 5. din anexa 3 "Procedura de depunere a fisei fiscale" din Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2.293/2007 privind modelul si continutul fisei fiscale, cu modificarile si completarile ulterioare, persoanelor fizice care inceteaza sa obtina venituri din salarii sau asimilate salariilor in timpul anului li se va inmana de catre angajator un exemplar al fisei fiscale, odata cu definitivarea formelor de lichidare sau la incetarea raporturilor in baza carora au fost obtinute veniturile din salarii.
Aceasta prevedere a fost preluata si in Normele metodologice pentru aplicarea art. 59 din Codul fiscal, prin introducerea pct. 1241 prin Hotararea Guvernului nr. 1620/2009. Fisele fiscale se depun de catre angajatori la unitatea fiscala in a carei raza teritoriala acestia isi au domiciliul fiscal sau sunt luati in evidenta fiscala, dupa caz. Termenul de depunere a fiselor fiscale este pana in ultima zi a lunii februarie inclusiv a anului curent pentru anul fiscal expirat.