Extrase de pe DVD-ul “Seminarul National de Legislatia Muncii 2010” Portal Codul Muncii Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
(DVD-ul prezinta inregistrarea profesionala a celui mai important eveniment pe probleme de legislatia muncii, desfasurat la Crowne Plaza Bucuresti. Lector principal - dna prof. univ. dr. Raluca Dimitriu, formator al magistratilor specializati in litigii de munca in cadrul Institutului National al Magistraturii)
1. Romania are o reglementare unica pe planeta
“Despre ce este vorba? Cand o salariata notifica starea de graviditate, postul nu va putea fi desfiintat si salariata nu va putea fi concediata! Este o reglementare cu un efect pervers, acest efect fiind ca angajatorii vor ezita sa angajeze femei.”
2. Ore suplimentare sunt numai cele pe care le solicita angajatorul
“Daca salariatul ramane la munca peste program, el trebuie sa poata proba ca i s-a cerut acest lucru. Proba nu se va face neaparat printr-o hartie oficiala, Curtea de Apel a acceptat si proba cu martori, mai ales cand a fost vorba de munca nenormata.”
3. Clauza de neconcurenta nu prea are rost
“Daca sunt angajator, sa nu cred cumva ca sunt protejat de clauza de neconcurenta! Majoritatea dintre noi inseram cu inima impacata clauza de neconcurenta in contractele de munca, gandindu-ne ca ne va proteja in viitor. Din pacate, solutiile din instanta au fost, fara exceptie, in sensul nulitatii clauzelor de neconcurenta. S-a constatat ca aceasta clauza nu produce efecte juridice.”
Aflati cele mai subtile secrete ale
legislatiei muncii in vigoare! Aici! Acum!
Totul pe un DVD care va va tine cu ochii lipiti de ecran!
4. Pot proteja informatiile confidentiale din firma?
“In primul rand, despagubiri pentru divulgare – de-astea putem sa uitam, pentru ca trebuie sa probam prejudiciul in fata instantei, lucru aproape imposibil de facut. Singurul lucru la care putem spera este sanctionarea disciplinara a salariatilor care au divulgat informatii confidentiale, lucru pe care il putem face foarte usor prin regulamentul intern.”
5. Incetarea raporturilor cu un angajat aflat in perioada de proba
“Instantele au spus-o clar: incetarea contractului de munca in aceasta situatie nu trebuie motivata. Nu am preaviz, nu trebuie sa furnizez un motiv si nu este o concediere. Este o incetare a contractului de munca prin simpla notificare.”
6. Tipuri noi de contracte de munca
“Exista niste raporturi contractuale noi, numite si “contracte de nisa”, corespunzatoare intereselor particulare ale angajatului si salariatului. Si nu le-as mentiona daca n-ar fi intalnite, daca n-ar fi utilizate pe continent si daca nu ar exista recomandarea Comisiei Europene in sensul flexibilizarii raporturilor de munca contractuale in toate tarile membre. Cu siguranta, si Romania, mai devreme sau mai tarziu, va deschide portile catre variantele acestea flexibile de raporturi contractuale.”
Prezentarile detaliate ale tuturor acestor aspecte se gasesc pe DVD-ul “Seminarul National de Legislatia Muncii 2010”, disponibil ACUM pentru dvs.!
Romania are o reglementare unica pe planeta!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
de Legislatia Muncii
NOUTATI din Legislatie muncii
Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?
Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!
Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!
Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
ARTICOLE SIMILARE
Abaterile disciplinare si sanctiunile aplicabileConcedierea colectiva nu trebuie sa incalce legeaSalariul de baza variaza in functie de numarul de zile lucratoare ale lunii?Consilier CODUL MUNCII: 20 de specialisti in legislatia si dreptul muncii lucreaza pentru tine!CODUL MUNCII - TITLUL IV - Capitolul III - Plata salariuluiULTIMELE ARTICOLE
Articole din CODUL MUNCII cu care trebuie incetat CIM pentru a beneficia de indemnizatie de somajReducerea saptamanii de lucru - in ce CONDITII este posibila? Procedura legala, pas cu pasDreptul salariatei de a lucra pana la implinirea varstei de 65 de aniCe GRESELI fac angajatorii in cazul concedierilor si ce drepturi au salariatiiIncetarea contractelor de munca la desfiintarea societatii - PROCEDURA si temei legalAtentie!
Descarcati raportul GRATUIT
» Detalii Click Aici « Atentie la NOILE tendinte in HR! Sfaturi privind Retentia si Motivarea angajatilor
» Detalii Click Aici « ATENTIE la Cercetarea Disciplinara: CINE, CAND si DE CE este obligat sa o faca?
» Detalii Click Aici « Atentie: Regulamentul Intern trebuie modificat!
» Detalii Click Aici «
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”