Potrivit art 17 alin. (3) lit. b) din Codul muncii persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la locul de munca sau, in lipsa unui loc de munca fix, posibilitatea ca salariatul sa munceasca in diverse locuri. Iar alin. (4) din art. 17 din Codul muncii stipuleaza ca elementele din informarea prevazuta la alin. (3) (inclusiv elementul privind locul de munca enuntat mai sus, trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca.
Totodata, art. 25 din Codul muncii prevede ca prin clauza de mobilitate partile in contractul individual de munca stabilesc ca, in considerarea specificului muncii, executarea obligatiilor de serviciu de catre salariat nu se realizeaza intr-un loc stabil de munca. In acest caz salariatul beneficiaza de prestatii suplimentare in bani sau in natura. Iar cuantumul prestatiilor suplimentare in bani sau modalitatile prestatiilor suplimentare in natura sunt specificate in contractul individual de munca.
Asadar, contractul individual de munca trebuie sa cuprinda in mod obligatoriu locul de munca al salariatului iar in cazul in care acest loc de munca nu este fix sa cuprinda posibilitatea ca salariatul sa munceasca in diverse locuri. Iar mentionarea in contractul individual de munca a posibilitatii ca salariatul sa munceasca in diverse locuri reprezinta clauza de mobilitate si se face cu respectarea prevederilor art. 25 din Codul muncii .