In cele ce urmeaza vom stabili cum se va face inregistrarea in ReviSal in cazul in care societatea doreste prelungirea unui CIM incheiat pe perioada determinata (11.03.2011 - 11.03.2012), mentionand astfel data la care va fi acesta consemnat in registru. De asemenea, vom stabili procedura privind decizia de incetare in cazul in care nu se mai doreste prelungirea contractului de munca.
Raspuns:
Potrivit art. 17 alin. (4) coroborat cu alin. (3) lit. h) din Codul muncii , republicat, in cazul unui contract de munca (CIM) pe durata determinata sau al unui contract de munca temporara, durata acestora reprezinta element al CIM.
Astfel, contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit prin incheierea unui act aditional daca manifestarea de vointa a partilor intervine pana la momentul expirarii termenului pentru care a fost incheiat.
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Portal Codul Muncii
Procedura completa la angajare Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Prelungirea se va realiza anterior expirarii CIM, deoarece un contract care a expirat nu mai poate fi prelungit.
Cum actul aditional de prelungire a duratei CIM incheiat pe perioada determinata a fost incheiat in data de 7 martie acesta va fi inregistrat in registul general de evidenta a salariatilor (Revisal) cu o zi inainte de implinirea termenului de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege (art. 17 alin. (3) din Codul muncii, republicat).
In situatia in care se doreste incetarea CIM, aceasta se opereaza in Revisal in data de 12 martie (art. 3 alin. (2) lit. i) coroborat cu art. 4 alin. (1) lit. d) din HG 500/2011).