Prin programare individuala se poate stabili data efectuarii concediului sau, dupa caz, perioada in care salariatul are dreptul de a efectua concediul, perioada care nu poate fi mai mare de 3 luni.
In cazul in care programarea concediilor se face fractionat, angajatorul este obligat sa stabileasca programarea astfel incat fiecare salariat sa efectueze intr-un an calendaristic cel puţin 10 zile lucratoare de concediu neintrerupt...mai multe despre zilele de concediu aici >>>
Dar ce se petrece atunci cand exista un contract colectiv de munca, la nivel de firma?
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Legis Plus Legislatia Muncii
40 Modele de Regulament Intern
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
"Prin contractul colectiv de munca s-a majorat numarul de zile de concediu de odihna pentru salariati. Contractul a fost inregistrat cu luna iulie. In aceasta situatie, salariatii vor beneficia in cursul anului de numarul de zile majorat (integral) sau majorarea se acorda proportional de la data inregistrarii contractului colectiv de munca?"
Va reamintim ca un contract colectiv de munca (CCM) produce efecte retroactiv numai daca in cuprinsul acestuia exista o astfel de precizare, in caz contrar produce efecte de la data inregistrarii sau de la data mentionata in chiar cuprinsul acestuia.
ATENTIE!
Date fiind aceste circumstante, majorarea numarului zilelor de concediu de odihna produce efecte fie pentru perioada ce urmeaza datei inregistrarii acestuia fie de la data mentionata in chiar continutul contractului.
Ghidul concediilor legale in Romania. Ce trebuie sa stii in 2019!
Atentie, s-a modificat legislatia privind concediile! Ce schimbari majore au adus OUG 8 si OUG 81/2018? Care sunt implicatiile?
Cele 14 tipuri de concedii sunt:
1. Concediul de odihna;
2. Concediul pentru formarea profesionala;
3. Concediul fara plata;
4. Concediul medical;
5. Concediul de risc maternal;
6. Concediul de maternitate;
7. Concediul paternal;
...citeste mai multe despre tipurile de concediu aici >>>