Propuneri UE pentru cresterea economica. Vezi pe ce mizeaza Uniunea

01 Februarie 2012
01 Februarie 2012
comisia europeanacrestere economicadezvoltarecomert
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Comisia Europeana a prezentat o serie de propuneri potrivit carora prin conlucrarea mecanismelor de comert si de dezvoltare se poate asigura o reducere reala a saraciei in intreaga lume. Propunerile au drept obiectiv consolidarea capacitatii comerciale a tarilor in curs de dezvoltare prin introducerea comertului in strategia lor de dezvoltare. si, pentru a se asigura de atingerea obiectivului, UE analizeaza in prezent modalitatile pentru o mai buna diferentiere a tarilor in curs de dezvoltare intre ele pentru a se asigura ca ajutorul sau cel mai important este directionat catre cele mai sarace tari ale lumii. Rolul comertului este evidentiat in propuneri drept unul dintre motoarele esentiale pentru sprijinirea dezvoltarii, stimularea cresterii economice si scoaterea oamenilor din saracie. in plus, in prezent, UE solicita tuturor economiilor dezvoltate sa ofere acelasi nivel semnificativ de acces pe piata tarilor in curs de dezvoltare.

In contextul in care UE ofera deja mai multa asistenta pentru dezvoltare legata de comert decat intreaga lume laolalta, comunicarea "Comert, crestere economica si dezvoltare" evalueaza principalele etape urmatoare. De exemplu: grupul traditional al "tarilor in curs de dezvoltare" nu mai este de actualitate in contextul progresului economiilor emergente. Sunt necesare politici mai personalizate de comert si dezvoltare care merg mai departe de simpla reducere a taxelor vamale la frontiere (reduceri tarifare) si abordeaza problema majora a "imbunatatirii mediului de afaceri".

In acest scop, propunerea subliniaza ca si conducerile tarilor in curs de dezvoltare trebuie sa isi asume responsabilitati. tarile in curs de dezvoltare trebuie sa realizeze reforme interne pentru a garanta ca populatia saraca beneficiaza intr-adevar de pe urma dezvoltarii legate de comert.
    
Comisarul european pentru comert, Karel De Gucht, a declarat: "Aparitia economiilor emergente precum India, China si Brazilia arata ca dezvoltarea pe baza de comert este posibila si ca pietele deschise pot juca un rol major in generarea cresterii economice. Cu toate acestea, cei ramasi in urma au nevoie de ajutor. Tarifele la nivel mondial nu au fost niciodata atat de scazute si UE ofera deja acces foarte favorabil pe piata tarilor sarace. Diferenta vine din aspecte netarifare - precum standarde, servicii, drepturi de proprietate intelectuala, achizitii publice, infrastructura si instalatii de ambalare. Niciunele dintre acestea nu pot functiona fara guvernanta politica."

Comisarul european pentru dezvoltare, Andris Piebalgs, a declarat: "Integrarea tarilor in curs de dezvoltare in comertul mondial este un instrument puternic pentru crestere economica si lupta impotriva saraciei. Aceasta a contribuit la scoaterea a milioane de oameni din saracie in ultimul deceniu si va ramane esentiala pentru eforturile noastre de dezvoltare."  El a adaugat: "Acum trebuie sa ne asiguram ca ajutorul nostru pentru comert vizeaza si mai bine pe cei care au cel mai mult nevoie de sprijinul nostru - concentrandu-ne asupra partenerilor nostri cel mai putin dezvoltati, ajutandu-i sa isi consolideze capacitatile si sa isi adapteze economiile pentru a se putea alatura economiei mondiale si regionale."

Sursa: Comisia Europeana

NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]