Conform art. 4 alin. (1) lit. d) din H.G. nr. 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor, data incetarii contractului individual de munca se inregistreaza in registru la data incetarii contractului individual de munca/la data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, in conditiile legii, incetarea contractului individual de munca.
La data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, in conditiile legii, incetarea contractului individual de munca se inregistreaza data incetarii de drept a contractului individual de munca intrucat in cazurile de incetare de drept, incetarea se produce la data la care intervine un eveniment prevazut de lege.
In celelalte cazuri, data incetarii contractului individual de munca se inregistreaza in registru la data incetarii contractului individual de munca.
Observam ca textul de lege stabileste ca inregistrarea datei incetarii CIM se va efectua chiar la data incetarii.
Prin urmare, inregistrarea va trebui sa o efectuati la data de 24.11.2011.
Daca legiuitorul ar fi stabilit ca data incetarii CIM se inregistreaza cel mai tarziu la data incetarii contractului individual de munca, inregistrarea ar fi putut fi facuta si anterior datei incetarii.
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Ghid practic privind munca desfasurata de cetatenii non-UE pe teritoriul Romaniei
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Angajatorul poate emite o decizie prin care sa desemneze o persoana care sa efectueze operatiile de completare si transmitere a registrului in perioada in care persoana desemnata se afla in concediu de odihna.