Suspendarea CIM in baza unui certificat medical nu se inregistreaza in REVISAL. Este necesara emiterea unei decizii a angajatorului in care sa fie consemnata aceasta perioada?

suspendare cimsuspendare cim concediu medicalsuspendarea contractului individual de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Orice angajator este familiarizat cu faptul ca in registrul electronic (REVISAL) se completeaza perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale.

 
 
Utilizarea registrului privat sau registrul public, in functie de mediul in care lucreaza salariatul

 
 
In cazul salariatilor care lucreaza in mediul privat, angajatorii vor utiliza tot Registrul privat, adica Registrul general de evidenta a salariatilor. Pentru bugetari, institutiile publice vor folosi Registrul public, care reprezinta Registrul general de evidenta a personalului platit din fonduri publice.


 
 
 
Aceste fapt este reglementat de art. 3 din HG 500/2011, iar cazurile de suspendare in baza certificatelor medicale nu se inregistreaza in Revisal. Totusi, nu se considera ca acea perioada in care salariatul s-a aflat intr-una dintre situatiile mentionate mai sus nu constituie un caz de suspendare a contractului individual de munca (CIM).

 
 
 
In speta, vom analiza o intreabare din PortalCodulMuncii.ro: "Conform Codului muncii, CIM-ul se suspenda si in cazul concediului medical.Conform Revisal, aceasta suspendare nu se inregistreaza si nu va exista in documentul listat din aceasta aplicatie a ITM-ului - Raport per salariat. Deci, mai trebuie suspendat CIM printr-o decizie a angajatorului, daca suspendarea nu va fi evidentiata?"

 
 
 
Dupa cum am mentionat mai sus, cazurile de suspendare in baza certificatelor medicale nu se inregistreaza in Revisal, fiind situatii in care contractul de munca se suspenda de drept, dar angajatorii nu trebuie sa neglijeze aceste situatii. 


 
 
In acest sens, chiar daca nu trebuie inregistrate aceste suspendari, este util, dar NU obligatoriu, sa se emita o decizie a angajatorului in care sa fie consemnata perioada in care a fost suspendat contractul de munca, alaturi de numarul si data emiterii certificatului medical.
 


 
Mai multe poti citi pe PortalCodulMuncii


 

NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
suspendare cimsuspendare cim concediu medicalsuspendarea contractului individual de munca

Data aparitiei: 18 Noiembrie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Suspendarea CIM in baza unui certificat medical nu se inregistreaza in REVISAL. Este necesara emiterea unei decizii a angajatorului in care sa fie consemnata aceasta perioada? Nota: 3 din 5 - 4 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Spor de fidelitate. Conditii de acordareIntrebare: Se poate acorda sporul de fidelitate in cadru firmei trimestrial daca nu se transmite in Revisal?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Remuneratia minima pentru zilieri aprilie 2024. Mod calcul durata prestare activitateIntrebare: O SRL lucreaza cu zilieri pe caen 5610. Care este remuneratia minima pt zilieri in anul 2024? Cele 90 de zile in care o persoana poate lucra la o firma este pe an calendaristic, adica la 01.01.2024 se ia de la zero evidenta, sau trebuie tinut cont si de lunile anterioare din anul precedent?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]