Bacalaureatul respinsilor ingroasa randurile somerilor

ajutor de somajocuparea fortei de muncabacalaureatsomeri
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cei care nu au reusit nici in sesiunea de toamna a bacalaureatului sa treaca de acest examen, s-au inscris deja la somaj pentru obtinerea unui ajutor de la stat in valoare de 250 lei lunar, pentru cel mult sase luni de zile. Aceasta suma este calculata ca jumatate din valoarea indicatorului social de referinta, potrivit reglementarilor din acest an. Din totalul tinerilor de 100.000 care nu trecut examenul de bacalaureat, circa 28.000 s-au inscris la agentiile pentru ocuparea fortei de munca.

Dintre acestia, aproximativ 800 au primit deja ajutorul de somaj, mai ales ca unii dintre elevii de clasa a XII-a s-au inscris pentru ajutorul de somaj inainte de sesiunea de toamna. Cele mai multe indemnizatii de somaj au fost acordate in Giurgiu, aici fiind inregistrata si una dintre cele mai mici rate de promovabilitate la bacalaureat, doar 39,84% reusind in total sa ia examenul dupa sesiunea din vara. Alte judete in care aceste rate au fost scazute sunt  Teleorman, Bacau si Sibiu.

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) ofera numai 110.000 locuri de munca, numarul total de someri fiind de 430.000.  In Teleorman se inregistra la sfarsitul lunii august o rata a somajului de 8,6%, aceasta fiind printre cele mai mari rate de la nivelul tarii. Rata somajului a scazut in Bacau cu 0,27%, iar in Sibiu cu 0,17%.

Rata scazuta a promovabilitatii a facut nu doar ca numarul de someri sa creasca, insa multe dintre facultatile din tara se confrunta cu o adevarata lipsa a viitorilor studenti. Astfel, la Politehnica din Timisoara au fost ocupate 60% dintre locuri la sesiunea din vara, dar se estimeaza ca vor mai ramane circa 20% locuri neocupate.

Situatia pare sa fie si mai grava in cazul Universitatii Hyperion unde s-au inscris numai 30% dintre studentii asteptati, prin comparatie cu 70% reprezentand efectivul inscris anul trecut.


de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ajutor de somajocuparea fortei de muncabacalaureatsomeri

Data aparitiei: 19 Septembrie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Bacalaureatul respinsilor ingroasa randurile somerilor Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]