Cum arata topul fabricilor de someri licentiati

21 Septembrie 2011
21 Septembrie 2011
universitatisomeriabsolventi somerilocuri de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Examenul de bacalaureat a iscat nenumarate temeri cu privire la numarul de someri care vor intra pe piata muncii, insa exista o situatie destul de ingrijoratoare si in ceea ce priveste numarul celor care isi termina studiile superioare si nu reusesc sa obtina un loc de munca in primele luni dupa absolvire.

Statisticile arata ca cei mai multi someri cu studii superioare sunt absolventi ai unor facultati din Bucuresti. La nivelul lunii iunie a anului in curs erau inregistrati 4.000 de someri cu diploma de licenta, locul al doilea fiind ocupat de Iasi, centru universitar care a furnizat anul acesta aproximativ 1.000 de someri cu studii superioare.

Raportul oficial intocmit de Ministerul Muncii arata ca judetele Prahova (cu Universitatea de Petrol si Gaze) si Hunedoara (cu 3 universitati de stat, la Petrosani, Deva si Hunedoara) se inscriu in topul judetelor cu cei mai multi absolventi care contribuie in mod semnificativ la cresterea ratei somajului.

Asa cum prevede legea, companiile primesc o subventie de 750 de lei lunar si sunt scutite de plata contributiei pentru somaj pentru 12 luni in cazul in care angajeaza absolventi de studii universitare. Cu toate acestea, in primele cinci luni ale anului in curs au fost angajati doar 2.540 de absolventi prin subventionarea locului de munca, dintr-un total programat de 10.290, adica doar 24%.

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarca GRATUIT
“Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]