Ce nu ai voie sa faci sau sa spui in timpul unui interviu de angajare

11 August 2011
11 August 2011
interviureguli interviucandidatangajatrecrutare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In cazul in care CV-ul unui candidat este selectat si ajunge in atentia managerului de recrutare, exista o serie de reguli de care cel care isi doreste jobul ar trebui sa tina cont pentru a se asigura ca nu isi distruge singur sansele de obtinere a unui nou loc de munca.

Astfel, dupa trimiterea CV-ului, candidatul nu ar trebui sa insiste cu telefoanele, chiar daca au trecut mai multe zile de cand nu a fost primit un raspuns. Nici e-mailul nu este considerat o metoda mai putin agresiva. Toate aceste strategii nu fac decat sa il enerveze pe angajator, si nicidecum sa il convinga de profesionalismul candidatului.

In plus, in momentul in care se face programarea pentru interviu, candidatul ar trebui sa isi elibereze programul astfel incat sa demonstreze ca doreste sa obtina acel job si ca este interesat in mod real de participarea la interviu. Daca nu reuseste sa stabileasca o intalnire de prima data cu angajatorul in vederea interviului, acesta s-ar putea sa nu mai fie contactat si a doua oara.

Un alt aspect tine de prezentarea la interviu. Punctualitatea demonstreaza seriozitatea si implicarea persoanei aflate in cautarea unui job. Aceasta nu are voie sa intarzie, dar nu este oferita o impresie favorabila nici daca ajunge mai devreme.

Intrebarile despre salariu si beneficii ar trebui, in mod cert, amanate spre sfarsitul interviului. Motivatia ar trebui sa fie jobul in sine asa ca intrebarile despre sarcinile functiei respective sunt cele pe placul angajatorului.

Alte reguli tin de comportarea generala in timpul interviului: telefonul inchis, guma de mestecat interzisa, iar atitudinea sa nu fie nici prea relaxata, nici prea tensionata.

NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]