Cum "recomanda" fostii angajati firmele de la care au plecat

10 August 2011
10 August 2011
angajatorangajatiresurse umanerecomandare loc de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

S-ar parea ca cei care isi schimba locul de munca nu se feresc aproape niciodata sa arunce cu noroi in angajatorul anterior. Potrivit unui raport recent, circa 80% dintre cei care isi schimba serviciul  nu ar recomanda altei persoane vechiul loc de munca. Raportul arata astfel rezultate care fac portretul celei mai grave situatii din ultimii ani in ceea ce priveste relatiile dintre angajatori si salariati.

La slabirea raporturilor de munca au contribuit, mai ales in ultimii doi ani, si masurile de reducere a salariilor, de prelungire a programului de lucru si de neplata a orelor suplimentare.

Diferenta atitudinii angajatilor din prezent devine si mai evidenta prin comparatie cu anul 2008, cand doar 42% dintre angajati nu recomandau mai departe fostul loc de munca. In doar doi ani de zile, procentul celor care nu-si mai au la inima fosta companie angajatoare s-a dublat.

Specialistii din domeniul resurselor umane considera ca aceste companii nu au stiut sa gestioneze corespunzator situatia de criza si ca nu le-au explicat angajatilor ca masurile de reducere a salariilor sunt necesare pentru bunul mers al companiei. In schimb, masurile luate de cei mai multi directori si manageri au lasat impresia angajatilor ca nu sunt apreciati la locul de munca. Aceasta atitudine s-a accentuat in ultima vreme si isi pune in continuare amprenta asupra situatiei actuale de pe piata muncii.
NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]