CAND un program de lucru este INEGAL si cum se inregistreaza in Revisal?

timp de lucru inegal revisalrevisal timp de lucruart. 113 codul muncii
CAND un program de lucru este INEGAL si cum se inregistreaza in Revisal?
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

"Cum efectuez inregistrarea in Revisal pentru urmatoarea exprimare: 1. O norma intreaga, durata normala a timpului de lucru fiind de 8 ore/zi, 40 ore/saptamana; a) Repartizarea programului de munca este in 2 schimburi, schimbul de dimineata (I) 06:00-14:30 si schimbul de dupa-amiaza (II) 14:30-23:00, cu pauza de masa de 30 minute. O inregistrez la repartizare timp de munca: ore de zi sau inegal?"
 
Raspunsul specialistului: 
 
Conform art. 113 din Codul muncii:
 
Art. 113
 
(1) Repartizarea timpului de munca in cadrul saptamanii este, de regula, uniforma, de 8 ore pe zi timp de 5 zile, cu doua zile de repaus.
(2) In functie de specificul unitatii sau al muncii prestate, se poate opta si pentru o repartizare inegala a timpului de munca, cu respectarea duratei normale a timpului de munca de 40 de ore pe saptamana.
 
Aveti o intrebare legata de timpul de munca? Va garantam ca in aceasta lucrare gasiti instantaneu SOLUTIA!
 
Ghidul practic Totul despre timpul de munca rezolva impecabil aspecte sensibile pe care ITM-ul le verifica INTOTDEAUNA cand vine in control, detalii aici >>>
 
Astfel, in acceptiunea din Codul muncii, programul inegal este acel program in cadrul caruia numarul de ore zilnic nu este acelasi in fiecare zi.
 
Conform celor stabilite de Inspectia Muncii (vedeti urmand link-ul de mai jos la pct. 3.2 pg 20):
 
3.2. Salariati care lucreaza in 3 schimburi
In cazul salariatilor care lucreaza in 3 schimburi, completarea campului „Repartizare timp munca” se face selectand valoarea „Inegal”.
 
 
Prin urmare, in opinia Inspectiei Muncii referitoare la aplicatia Revisal inteleg ca nu se are in vedere programul inegal conform Codului muncii ci acea situatie in care salariatii lucreaza atat ziua cat si noaptea.
 
Ca intotdeauna, avem o solutie profesionista pentru dvs. - Ghidul practic Totul despre timpul de munca, axat exact pe rezolvarea celor mai frecvente neclaritati intalnite de companii in activitatea lor de zi cu zi, COMANDA ACUM >>>  
 
Inspectia Muncii precizeaza ca se completeaza INEGAL pentru salariatii care lucreaza in 3 schimburi. Daca insa programul de lucru implica activitate dupa ora 22,00 si in cazul muncii in 2 schimburi consider ca si in cazul acestor salariati trebuie selectat INEGAL.
 
Un raspuns oferit in februarie 2023, de catre expertii de la PortalCodulMuncii. Da click aici pentru mai multe raspunsuri si sfaturi de la specialisti in legislatia muncii si resurse umane
 


de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
timp de lucru inegal revisalrevisal timp de lucruart. 113 codul muncii

Data aparitiei: 12 Aprilie 2023
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

CAND un program de lucru este INEGAL si cum se inregistreaza in Revisal? Nota: 4.75 din 5 - 10 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru FizioterapeutIntrebare: As avea si eu nevoie de o fisa de post pentru functia de fizioterapeut, cod COR 226402.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Posibilitatea de detasare transnationala a cetatenilor ucraineniIntrebare: O societate din Romania are angajat un cetatean ucrainean. Acest cetatean ucrainean a obtinut in Romania permisul de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare. Societatea doreste acum sa il detaseze in Spania. Avand in vedere cele mentionate mai sus, va rugam sa ne comunicati daca societatea din Romania il poate detasa la o societate din Spania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]