Asa cum a declarat Maria Motantau, din cadrul Inspectiei Muncii, printre actele oficiale detinute de ITM, unele carti de munca sunt incluse in arhiva pasiva, dat fiind faptul ca angajatorii nu mai exista, iar titularii sunt disparuti. Deoarece Inspectia Muncii nu poate lua nicio masura in acest caz, se asteapta ca aceste carti de munca sa fie ridicate de fiecare cetatean in parte.
Odata finalizata metodologia de functionare a Registrului electronic de evidenta a salariatilor, aceste carti de munca tiparite vor trebui pastrate, in mod obligatoriu, de fiecare in arhiva personala. Alaturi de adeverintele eliberate de angajatori, acestea vor fi utilizate in scopul stabilirii pensiei, la cererea Casei de Pensii sau in situatia in care apar probleme in cadrul sistemului electronic.
![Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz](https://www.rs.ro/dbimg/product/3046-hartuirea-si-di.png)
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
![Medicina muncii un aliat al angajatorului](https://www.rs.ro/dbimg/product/3232-medicina-muncii.png)
Medicina muncii un aliat al angajatorului
![Noua lege a pensiilor Ghid practic](https://www.rs.ro/dbimg/product/3026-noua-lege-a-pen.png)
Noua lege a pensiilor Ghid practic
In continuare, cartile de munca nerecuperate pana la 30 iunie, sunt pastrate in arhivele ITM, de unde pot fi recuperate de catre titulari.