Criterii de evaluare pentru salariati. Ce prevede Codul Muncii

Mara Dobrin
Mara Dobrin
12 Decembrie 2017
12 Decembrie 2017
Mara Dobrin
Mara Dobrin
criterii evaluare salariatievaluare salariati 2017fisa evaluare salariati 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Incepem prin a mentiona ca, potrivit Codului Muncii, persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul va fi informata cu privire la cel putin criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului. Aceste criterii de evaluare trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca, in conformitate cu alin. (3) din art.17, Codul Muncii.



Angajatorii si salariatii trebuie sa aiba in vedere ca aceste criterii de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului sunt prevazute ca element distinct, element prevazut la lit. e) a art. 17 din Codul muncii.



"Salariatul X este evaluat anual. I s-au stabilit criteriile de evaluare (in cim) si doua obiective de performanta (in procedura de evaluare, anexa la ROI). Este corect ca nota finala a evaluarii sa fie = (media aritmetica a notelor obtinute la criterii) + (media aritmetica a notelor obtinute la indeplinirea obiectivelor) 2 ? Sau realizarea obiectivelor se masoara in procente?-in acest caz care este nota finala a evaluarii?", se intreba cineva in cadrul PortalCodulMuncii.ro.


Raspunsul specialistilor Rentrop & Straton:


Codul muncii stabileste clar care sunt elementele esentiale pe baza carora se face evaluarea si care trebuie in mod necesar si absolut aduse la cunostinta salariatului prin cuprinderea acestora in contractul individual de munca.

Angajatorul va intocmi fisa de post, anexa la contractul individual de munca, pentru fiecare post din structura organizatorica, in raport cu nevoile sale si cu respectarea prevederilor legale, si care presupune enumerarea atributiilor care revin salariatului, reperezentand o concretizare a obligatiilor principale pe care salariatul si le asuma la incheierea contractului individual de munca (CIM).

Ce trebuie sa contina descrierea postului?

- denumirea postului;
- obiectivele postului;
- nivelul ierarhic;
- superiorul direct;
- relatiile organizatorice;
- sarcinile-cheie;
- autoritatea acordata, marja de autonomie, limitele de competenta;
- resursele disponibile;
- principalele cerinte (pregatire, experienta, aptitudini, atitudini etc.).




Obiectivele de performanta stabilite suplimentar in fisa postului ar putea fi luate in considerare doar in masura in care in CIM se face referire la acestea ca fiind un criteriu de evaluare. In acest caz, modalitatea concreta de calcul este stabilita de angajator, prin procedura interna de evaluare, putand fi evidentiata atat sub forma de note, calificative sau procente....citeste mai multe pe PortalCodulMuncii >>>





NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]