Din august, bani mai multi pentru hrana din spitale

10 Iulie 2012
10 Iulie 2012
consum colectivunitati sanitareministerul sanatatiialocatii de hrana
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministerul Sanatatii a publicat, spre dezbatere, proiectul de Hotarare de Guvern privind nivelul alocatiilor de hrana pentru consumurile colective din unitatile sanitare publice prin care se intentioneaza sa se modifice valoarea alocatiilor de hrana pentru consumurile colective din unitatile sanitare publice,  incepand cu luna august a acestui an.

Baremul privind alocatiile de hrana pentru  consumurile colective din unitatile sanitare publice nu a mai fost modificat din anul 2008, nivelul acestuia situandu-se, in prezent, intre 7,0 lei si 13,0 lei pentru bolnavii adulti, corespunzator bolilor pentru care sunt internati, si intre 1,8 lei si 14,5 lei pentru copii, pe categorii de varsta si afectiuni.

Evolutia preturilor la marfurile alimentare in perioada mai 2008 - februarie 2012, precum si elementele specifice alimentatiei in cazul anumitor boli, au condus la necesitatea actualizarii nivelului alocatiilor de hrana. Propunerile privind nivelul alocatiilor de hrana sunt intre 9,5 lei si 17,0 lei pentru bolnavii adulti, corespunzator bolilor pentru care sunt internati si 2,5 lei si 16,0 lei pentru copii, pe categorii de varsta si afectiuni.

Aceasta crestere se incadreaza in bugetele de venituri si cheltuieli pentru unitatile sanitare.

Autoritatile locale care detin management spitalicesc, prin hotarari de consiliu, pot creste baremul stabilit prin hotararea de guvern, dar vor suporta majorarile din bugetele proprii. si persoanele fizice beneficiare pot solicita majorarea acestor baremuri, dar vor suporta cheltuielile suplimentare corespunzatoare.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOUTATI privind CONCEDIILE aduse prin Legea 283


De ce trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?

Pentru ca sunt nu mai putin de 17 tipuri de concedii prevazute in legislatie, fiecare cu propriile caracteristici, proceduri, capcane. Si, cand avem de-a face cu un domeniu atat de vast, este clar ca apar neclaritati si, implicit, greseli pe care inspectorii ITM de-abia le asteapta.

Vezi AICI cele 17 Tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]