Exista noutati in ceea ce priveste contractul colectiv de munca, jurisdictia muncii, stabilirea de penalitati la incheierea contractului de munca si prelucrarea si transmiterea datelor personale ale fostilor salariati.
Iar daca iti doresti sa fii la curent cu toate aceste modificari, iti oferim un abonament pe 12 luni la Consilier Codul Muncii pe stick + un CADOU deosebit de util, detalii aici >>>
Dar iata mai multe despre modificarile pe care le anuntam mai sus:
40 Modele de Regulament Intern
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Acte necesare angajarii
Consilier Codul Muncii contine o descriere si o analiza a actelor pe care trebuie sa le prezinte candidatul la angajare. Dupa angajare, ele se vor pastra in dosarul personal al salariatului. Noul certificat de integritate comportamentala. Cazul candidatului care provine din randurile somerilor – adeverinte specifice, comunicari catre Agentia de Ocupare a Fortei de Munca.
Contractul colectiv de munca
Etapele incheierii si executarii contractului colectiv de munca. Capcanele Legii dialogului social. Modele si sfaturi practice. Alte acorduri colective care se pot incheia in firma. Poate fi invocata nulitatea unei clauze a contractului colectiv de munca, chiar si dupa ce acesta a luat sfarsit?
Jurisdictia muncii
Termenele in care poate fi introdus fiecare tip de actiune. Ce sa facem in caz de contradictie intre Legea dialogului social si Codul muncii? Prescriptia drepturilor banesti care decurg dintr-un contract colectiv de munca – o problema controversata.
...mai multe despre aceste modificari pe Consilier Codul Muncii, detalii aici >>>
Principalele modificari legislative, tratate pe larg in aceasta actualizare se refera la:
stabilirea de penalitati la incheierea contractului de munca, prin care s-ar obliga salariatul la acoperirea prejudiciilor produse pe parcursul activitatii este interzisa (Decizia nr. 19/2019, publicata in Monitorul Oficial nr. 573 din 12 iulie 2019).
refuzul angajatorului de a-i elibera salariatului o adeverinta care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca si in specialitate sau un extras din registrul general de evidenta a salariatilor este sanctionat, potrivit art. 8 alin. (5) din Hotararea Guvernului nr. 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, cu o amenda de 300 - 1.000 lei.
prelucrarea si transmiterea datelor personale ale fostilor salariati se poate face numai in conformitate cu prevederile Regulamentului de Protectie a Datelor si ale Legii nr. 190/2018 privind punerea in aplicare a acestui Regulament.
daca s-au prevazut studii superioare, fie prin lege, fie prin actele interne ale angajatorului, salariul minim in cazul persoanelor cu o vechime mai mare de un an in domeniul studiilor nu va putea fi mai mic de 2.350 lei, potrivit Hotararea Guvernului nr. 937/2018.
atunci cand se angajeaza personal pe locurile de munca vacantate, angajatorii au obligatia de a anunta in termen de o zi ANOFM, cu privire la ocuparea locurilor de munca vacante (Legea nr. 76/2002 cu modificarile si completarile ulterioare).
De ce stick Consilier Codul Muncii? Cele mai importante 7 avantaje pe care vi le ofera acest abonament:
Aveti oricand la-ndemana raspunsul cautat. Fara a fi neaparat specialist in dreptul muncii, fara a citi mii de pagini, a naviga zile intregi pe net sau a plati suplimentar vreun consultant. Consilier Codul Muncii iti ofera pe loc solutia cautata!
100% legalitate! Va asigura doamna Raluca Dimitriu, dr. in dreptul muncii, coordonatorul lucrarii. Ii sta alaturi o echipa alcatuita din 20 de specialisti in legislatia si dreptul muncii, dar si in contabilitate si fiscalitate.
...vezi OFERTA completa aici >>>