Dupa aceea, va fi retrimis sindicatelor, cu care ministrul a avut recent discutii:
"Am avut o discutie cu liderii lor de sindicate, cu Federatia Sindicatelor din Industria Prelucratoare, de la prelucrare de lemn pana la industria petrochimica. Discutiile au fost axate pe Legea dialogului social. (...) I-am asigurat pe sindicalisti ca suntem in linie dreapta, dupa intalnirile pe care le-am avut cu dumnealor si cu patronatele. Maine avem materialul final de la Comisia pentru munca, il retrimitem dumnealor pentru dialog si, eventual, luni sau marti mai refacem o intalnire cu sindicatele si ulterior sa intram in Comisia pentru munca din Camera deputatilor la vot final cu aceasta lege", sustine Budai, dupa mitingul organizat in Piata Victoriei de Alianta Federatiilor din Industrie, informeaza Agerpres.
Ministrul a tinut sa precizeze ca, in acest mod, odata cu adoptarea noii legi se va rezolva si problema contractelor colective de munca.
Ministerul isi doreste consolidarea dialogului intre patronate si sindicate, dat fiind faptul ca la ora actuala acesta lipseste. Budai a reamintit ca este rolul Guvernului acela de a sustine interesele lucratorilor.
Diurna legala in Romania si in strainatate
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Care erau nemultumirile sindicalistilor?
"Rezolvam in mare parte ceea ce inseamna contractele colective de munca, contractele colective de munca la nivel national dar, foarte important, si la nivel de ramura. Prin aceste contracte si prin aceste prevederi din legea dialogului social, practic, ne dorim sa intarim mai mult dialogul social direct intre patronate si sindicate, pentru ca acum se pare ca lipseste acest dialog si este rolul nostru ca legiuitor si ca guvern sa ne ocupam de acest lucru," a precizat Budai.
Pe ordinea de zi a Consiliului Economic si Social se afla si o ordonanta cu privire la reglementarea situatiei zilierilor, o extindere dupa modificarile care au fost facute initial de Guvern prin Ordonanta 114 si vesti bune pentru femeile care vor sa faca fertilizari in vitro:
"Sunt masuri pe care le-am promis, care au fost discutate in conducerea partidului la noi. Acele doamne care isi doresc sa devina mamici si nu pot, din cauza starii de sanatate, vor fi incurajate, prin aceasta masura, sa faca aceasta fertilizare in vitro si le asiguram trei zile de concediu de odihna platit suplimentar pentru indeplinirea acestei proceduri," a tinut sa mentioneze ministrul muncii.
Mai multe detalii despre Zilele de CONCEDIU suplimentare pentru femeile care apeleaza la procedurile de fertilizare "in vitro" AICI >>>