Legea dialogului social, aproape de finalizare. Ce a declarat ministrul Muncii

legea dialogului social 2019noua lege a dialogului socialconcediu ferilizare vitrocontracte colective de munca 2019
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In data de 9 aprilie a.c, ministrul Muncii, Marius Budai, a declarat ca materialul pentru Legea dialogului social este aproape gata de a fi finalizat, iar in cursul zilei de 10 aprilie acest material va fi primit de Comisia pentru munca din Camera Deputatilor.


Dupa aceea, va fi retrimis sindicatelor, cu care ministrul a avut recent discutii:


"Am avut o discutie cu liderii lor de sindicate, cu Federatia Sindicatelor din Industria Prelucratoare, de la prelucrare de lemn pana la industria petrochimica. Discutiile au fost axate pe Legea dialogului social. (...) I-am asigurat pe sindicalisti ca suntem in linie dreapta, dupa intalnirile pe care le-am avut cu dumnealor si cu patronatele. Maine avem materialul final de la Comisia pentru munca, il retrimitem dumnealor pentru dialog si, eventual, luni sau marti mai refacem o intalnire cu sindicatele si ulterior sa intram in Comisia pentru munca din Camera deputatilor la vot final cu aceasta lege", sustine Budai, dupa mitingul organizat in Piata Victoriei de Alianta Federatiilor din Industrie, informeaza Agerpres.

Ministrul a tinut sa precizeze ca, in acest mod, odata cu adoptarea noii legi se va rezolva si problema contractelor colective de munca.
Ministerul isi doreste consolidarea dialogului intre patronate si sindicate, dat fiind faptul ca la ora actuala acesta lipseste. Budai a reamintit ca este rolul Guvernului acela de a sustine interesele lucratorilor.


Care erau nemultumirile sindicalistilor?

"Rezolvam in mare parte ceea ce inseamna contractele colective de munca, contractele colective de munca la nivel national dar, foarte important, si la nivel de ramura. Prin aceste contracte si prin aceste prevederi din legea dialogului social, practic, ne dorim sa intarim mai mult dialogul social direct intre patronate si sindicate, pentru ca acum se pare ca lipseste acest dialog si este rolul nostru ca legiuitor si ca guvern sa ne ocupam de acest lucru," a precizat Budai.

Pe ordinea de zi a Consiliului Economic si Social se afla si o ordonanta cu privire la reglementarea situatiei zilierilor, o extindere dupa modificarile care au fost facute initial de Guvern prin Ordonanta 114 si vesti bune pentru femeile care vor sa faca fertilizari in vitro:

"Sunt masuri pe care le-am promis, care au fost discutate in conducerea partidului la noi. Acele doamne care isi doresc sa devina mamici si nu pot, din cauza starii de sanatate, vor fi incurajate, prin aceasta masura, sa faca aceasta fertilizare in vitro si le asiguram trei zile de concediu de odihna platit suplimentar pentru indeplinirea acestei proceduri," a tinut sa mentioneze ministrul muncii.


Mai multe detalii despre Zilele de CONCEDIU suplimentare pentru femeile care apeleaza la procedurile de fertilizare "in vitro" AICI >>>






NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
legea dialogului social 2019noua lege a dialogului socialconcediu ferilizare vitrocontracte colective de munca 2019

Data aparitiei: 10 Aprilie 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Legea dialogului social, aproape de finalizare. Ce a declarat ministrul Muncii Nota: 5 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Reglementare acordare tichete de masaIntrebare: Daca un angajator acorda tichete de masa, acestea trebuie trecute in regulamentul intern astfel incat sa beneficieze toti salariatii ? sau se fac acte aditionale si se acorda preferential?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa postului pentru Director tehnicIntrebare: Va rog frumos sa ma ajutati cu fisa postului pentru Director de productie/tehnic cod cor 112024.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]