Atentie: din 7 august este obligatoriu sa existe o copie a contractului de munca la fiecare punct de lucru unde presteaza angajatul!

Mara Dobrin
Mara Dobrin
25 August 2017
25 August 2017
Mara Dobrin
Mara Dobrin
copie cim punct de lucrucim punct de lucrucim 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Codul Muncii a fost modificat in luna august, iar articolul 16 precizeaza in mod expres:

"(4) Angajatorul este obligat sa pastreze la locul de munca o copie a contractului individual de munca pentru salariatii care presteaza activitate in acel loc."

Daca exista mai multe locatii in care salariatul isi desfasoara activitatea sau daca salariatul lucreaza in special pe teren, cum se aplica aceasta prevedere?

Raspunsul este cat se poate de categoric: la sediul fiecarui punct de lucru organizat de catre angajator si unde isi desfasoara sau isi va desfasura activitatea un salariat trebuie sa se afle o copie a contractului individual de munca al acestuia semnat de ambele parti.

Daca salariatul desfasoara activitatea numai pe teren, respectiv la sediul sau domiciliul clientilor, copia contractului individual de munca se va regasi la sediul social al angajatorului, unde se va regasi si evidenta orelor lucrate de catre salariat.

Nu uitati: daca nu indepliniti aceste cerinte riscati amenzi de cate 10.000 de lei.


Incheierea contractului individual de munca (I)


Contractul individual de munca se incheie in scris, altminteri atat angajatorul cat si salariatul fiind sanctionati contraventional. Aceasta regula este clara si constanta in reglementarea romaneasca.


Problema cu privire la care insa legea s-a modificat in repetate randuri vizeaza masura in care un contract neincheiat in forma scrisa (un contract verbal) poate sau nu sa produca vreun efect. Initial, contractul individual de munca era considerat un contract consensual, adica producator de efecte indiferent de forma in care s-ar fi incheiat. In 2011, Codul muncii s-a modificat, impunand forma scrisa pentru valabilitatea contractului...citeste mai multe aici >>>



NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: au aparut mai multe acte normative care vizeaza RI


Regulamentul Intern trebuie modificat conform actelor normative intrate in vigoare in ultima perioada! Riscati amenzi de pana la 30.000 de lei!

Protejati-va! Va oferim informatii complete in lucrarea:
Regulament Intern. Modele editabile. Legislatie comentata. Studii de caz!

Vezi AICI Modele de documente EDITABILE >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]