OFICIAL: angajatii primariilor din mediul rural vor beneficia de decontarea navetei daca locuiesc in alta localitate decat cea in care lucreaza

angajatii primariilor din mediul ruraldecontare transport angajati rural
OFICIAL: angajatii primariilor din mediul rural vor beneficia de decontarea navetei daca locuiesc in alta localitate decat cea in care lucreaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In curand, angajatii primariilor din mediul rural vor putea beneficia de decontarea navetei daca locuiesc in alta localitate decat cea in care lucreaza. Aceasta facilitate va intra in vigoare incepand cu 2024. Concret, pesedintele Klaus Iohannis a promulgat in data de 22 iunie legea care prevede posibilitatea decontarii, de la 1 ianuarie 2024, prin decizie a Consiliului local, a cheltuielilor de transport functionarilor publici si personalului contractual din aparatul de specialitate al primarilor si din institutiile si serviciile publice de interes local din comune.
 
Practic, vorbim despre un act normativ care modifica si completeaza Legea 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in sensul "acordarii posibilitatii autoritatilor administratiei publice locale din mediul rural de a cuprinde in bugetul local sume destinate decontarii cheltuielilor cu efectuarea navetei functionarilor publici si personalului contractual din aparatul de specialitate al primarului".
 
Iata Legea nr. 177/2023 pentru completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 567 din 23.06.2023:
 
Art. I. — Dupa articolul 11 din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 492 din 28 iunie 2017, cu modificarile si completarile ulterioare, se introduce un nou articol, articolul 11^1, cu urmatorul cuprins:
 
„Art. 11^1. — (1) Pentru functionarii publici si personalul contractual din cadrul familiei ocupationale «Administratie» din aparatul de specialitate al primarilor comunelor si al institutiilor si serviciilor publice de interes local, infiintate in subordinea, coordonarea sau sub autoritatea consiliilor locale din comune, posibilitatea decontarii contravalorii cheltuielilor de transport intre localitatea de domiciliu/resedinta si localitatea unde se afla locul de munca al acestora se stabileste prin hotarare a consiliului local.
 
(2) Stabilirea contravalorii cheltuielilor de transport prevazute la alin. (1) se realizeaza de catre ordonatorul de credite, cu incadrarea in cheltuielile de personal prevazute in bugetul de venituri si cheltuieli aprobat.
 
(3) Modalitatea de decontare a cheltuielilor de transport, potrivit prevederilor alin. (1), se stabileste prin hotarare a Guvernului, la propunerea Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei.”
 
Art. II.— Prezenta lege intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2024.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
angajatii primariilor din mediul ruraldecontare transport angajati rural

Data aparitiei: 26 Iunie 2023
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

OFICIAL: angajatii primariilor din mediul rural vor beneficia de decontarea navetei daca locuiesc in alta localitate decat cea in care lucreaza Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]