Acordarea diurnei poate aduce nelamuriri si nemultumiri atat in randul salariatilor cat si a angajatorilor, asa ca este cazul sa intelegem mai bine legislatia in vigoare, referitoare la aceasta speta.
Absolut orice firma se confrunta la un moment dat cu situatia in care trebuie sa trimita angajati in deplasare si sa plateasca diurna! Asigurati-va ca procedati corect, ca deduceti legal tot ce se poate deduce si ca sunteti intotdeauna in regula in cazul unui control.
Va oferim in acest sens cel mai eficient sprijin, lucrarea „Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate”! Este o lucrare care va ajuta sa stapaniti la perfectie modul in care trebuie intelese si aplicate prevederile legislative referitoare la diurna, prin exemple de calcul, studii de caz si comentarii profesioniste!
Va oferim un ghid complet despre
acordarea si tratamentul fiscal al diurnei, in Romania si in strainatate! Iata cum evitati erori costisitoare,
detalii AICI >>>
De exemplu, stiati ca…
1) ... un salariat mobil nu are dreptul la diurna daca se deplaseaza la locurile de munca inscrise in contractul individual de munca?
3) ... un salariat care este delegat in localitatea de domiciliu nu poate primi diurna neimpozabila?
Aflati numeroase asemenea informatii si explicatii detaliate din lucrarea pe care v-o punem la dispozitie -
Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate. Este o lucrare vitala pentru orice angajator, deoarece nu lasa nicio intrebare despre diurna fara raspuns,
comanda ACUM >>>
Informatii esentiale furnizate de ghidul „Totul despre diurna. Legislatie explicata la zi. Cazuri practice actualizate”:
1. Ce este diurna?
2. Ce acte normative reglementeaza diurna?
3. Cand acordam diurna salariatilor?
4. Diurna sau indemnizatie de mobilitate?
5. Tratamentul fiscal al diurnei
6. Delegarea/detasarea salariatilor dintr-o localitate in alta in Romania
7. Detasarea salariatilor din alte state membre UE in Romania
8. Detasarea salariatilor din Romania in alte state membre UE
9. Detasarea salariatilor din state NON UE in Romania
10. Institutii cu rol relevant in domeniul detasarii salariatilor
11. Documente justificative necesare pentru decontarea diurnei si a cheltuielilor de transport si cazare
12. Cazul salariatului temporar
13. Cazul conducatorului auto
14. Studii de caz
15. 10 erori grave pe care angajatorul trebuie sa le evite cand dispune deplasarea salariatilor
Probleme practice care apar la acordarea diurnei!
Intrebare:
De la ce limita minima trebuie sa porneasca negocierea diurnei?
Intrebare:
Conducatorii auto care efectueaza operatiuni de transport international au dreptul la diurna?
Intrebare:
O PFA poate deduce cheltuieli cu diurna?
Intrebare:
Daca un angajator din Romania detaseaza un salariat In Germania si obtine documentul portabil A1 trebuie sa plateasca sau nu contributii salariale in Romania pentru sumele platite ca diurna salariatului detasat? Si care este baza legala pentru aceasta situatie?
Intrebare:
Diurna platita In valuta angajatilor care se deplaseaza in delegatii in afara Romaniei intra sub jurisdictia Legii nr. 702015? Care sunt limitele platilor in valuta catre propriii angajati in cazul deplasarilor in strainatate?
Intrebare:
Poprirea veniturilor salariale se aplica si asupra diurnei?
Intrebare:
Avem salariati care au fost in delegatie si care au primit diurna de deplasare. Societatea la care s-au cazat nu ofera decat cazare cu mic dejun. Trebuie sa consideram contravaloarea micului dejun ca avantaj in natura? Ce contributii se retin?
Intrebare:
In situatia in care aria de mobilitate se exprima clar in CIM a fi restransa la un anumit judet, pentru deplasarile in afara acestei arii de mobilitate putem plati angajatilor nostri diurna de deplasare?
Raspunsurile complete si excelent argumentate le gasiti in lucrare, comanda acum
Totul despre diurna,
detalii AICI >>>
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Varsta de pensionare. Data incetare CIMIntrebare: Salariata nascuta in 23 iulie 1962, indeplineste conditiile de pensionare limita de varsta luna aceasta, octombrie 2024. Va rog, sa-mi spuneti, cu ce data trebuie sa incetez CIM, avand in vedere ca la femei varsta de pensionare este diferita?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Concediu de odihna in functie de vechimeIntrebare: Ma puteti ajuta cu o nelamurire privind acordarea zilelor concediu pt angajati, in functie de vechimea in munca? Este aceasta o posibilitate sau o obligativitate pentru angajatori? Vechimea in munca Durata minima a concediului de odihna normal (in zile lucratoare) pana la 5 ani 21 zile de la 5 la 10 ani 22 zile de la 10 la 15 ani 23 zile de la 15 la 20 ani 24 zile peste 20 ani 25 zile
vezi AICI raspunsul specialistilor <<