Acest fapt s-a petrecut in vederea punerii sale la dispozitia unui utilizator pentru a lucra temporar sub supravegherea si conducerea acestuia din urma.
Iata un caz intalnit pe PortalCodulMuncii.ro: "Suntem pe cale de a obtine cod caen7820-activitati de contractare, pe baze temporare a peronalului. In momentul de fata avem detasat personal in Germania cu Formularul A1, contract individual de munca pe perioada nedeterminata, in cazul in care obtinem autorizatia de agent de munca temporar, ce modificari va trebui sa fac personalului care-l avem deja angajat? Contractul individual de munca ramane acelasi sau va trebui sa-l modificam."
Este important de inteles ca un contract de munca temporara este un alt tip de contract. Prin urmare, trebuie sa incetati contractul individual de munca (CIM) existent si sa incheiati un contract de munca temporara.
O persoana care desfasoara o activitate salariata sau independenta intr-un stat membru se supune legislatiei din statul membru respectiv, potrivit art. 11 alin. (3) lit. a) din Regulamentul (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European si al Consiliului din 29 aprilie 2004.
In contextul in care Regulamentul stabileste regula potrivit careia contributiile sociale se datoreaza in statul in care salariatul presteaza activitate.
Codul muncii si Legea Dialogului Social
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
40 Modele de Regulament Intern
ATENTIE! De la aceasta regula sunt stabilite doua exceptii in ceea ce ii priveste pe salariati: detasarea pe o perioada de cel mult 24 de luni; pluriactivitatea (activitatea prestata simultan in doua sau mai multe state membre).
Daca angajatorul roman (agentul de munca temporara) nu obtine documentul A1 contributiile sociale se platesc in statul in care salariatul presteaza activitate, adica in Germania, in acest caz.
Sursa: PortalCodulMuncii