Cum se poate modifica CIM in contract de munca temporara. Ce trebuie sa stie angajatorii

cim 2017cim in contract temporarcontract temporar de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Incepem prin a mentiona ca, potrivit art. 88 alin. (2) din Codul muncii, salariatul temporar este persoana care a incheiat un contract de munca temporara cu un agent de munca temporara.

Acest fapt s-a petrecut in vederea punerii sale la dispozitia unui utilizator pentru a lucra temporar sub supravegherea si conducerea acestuia din urma.

Iata un caz intalnit pe PortalCodulMuncii.ro: "Suntem pe cale de a obtine cod caen7820-activitati de contractare, pe baze temporare a peronalului. In momentul de fata avem detasat personal in Germania cu Formularul A1, contract individual de munca pe perioada nedeterminata, in cazul in care obtinem autorizatia de agent de munca temporar, ce modificari va trebui sa fac personalului care-l avem deja angajat? Contractul individual de munca ramane acelasi sau va trebui sa-l modificam."

Este important de inteles ca un contract de munca temporara este un alt tip de contract. Prin urmare, trebuie sa incetati contractul individual de munca (CIM)  existent si sa incheiati un contract de munca temporara.

O persoana care desfasoara o activitate salariata sau independenta intr-un stat membru se supune legislatiei din statul membru respectiv, potrivit art. 11 alin. (3) lit. a) din Regulamentul (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European si al Consiliului din 29 aprilie 2004.

In contextul in care Regulamentul stabileste regula potrivit careia contributiile sociale se datoreaza in statul in care salariatul presteaza activitate.

ATENTIE! De la aceasta regula sunt stabilite doua exceptii in ceea ce ii priveste pe salariati: detasarea pe o perioada de cel mult 24 de luni; pluriactivitatea (activitatea prestata simultan in doua sau mai multe state membre).

Daca angajatorul roman (agentul de munca temporara) nu obtine documentul A1 contributiile sociale se platesc in statul in care salariatul presteaza activitate, adica in Germania, in acest caz.


Sursa: PortalCodulMuncii



de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
cim 2017cim in contract temporarcontract temporar de munca

Data aparitiei: 08 Septembrie 2017
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cum se poate modifica CIM in contract de munca temporara. Ce trebuie sa stie angajatorii Nota: 5 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru FizioterapeutIntrebare: As avea si eu nevoie de o fisa de post pentru functia de fizioterapeut, cod COR 226402.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Posibilitatea de detasare transnationala a cetatenilor ucraineniIntrebare: O societate din Romania are angajat un cetatean ucrainean. Acest cetatean ucrainean a obtinut in Romania permisul de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare. Societatea doreste acum sa il detaseze in Spania. Avand in vedere cele mentionate mai sus, va rugam sa ne comunicati daca societatea din Romania il poate detasa la o societate din Spania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]