Amenzi de 450.000 de euro pentru angajatori in perioada 18-22 aprilie 2016

amenzi inspectia munciicontrol itmOIM
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Controalele desfasurate de inspectorii de munca la nivel national, in perioada 18-22 aprilie, s-au soldat cu amenzi in valoare de 450.000 de euro.

Potrivit datelor publicate de Inspectia Muncii, munca la negru a fost penalizata cu amenzi in valoare de 860.000 de lei. Peste 360 de angajatori au primit sanctiuni in domeniul relatiilor de munca.

Dintre cele peste 240 de persoane identificate ca lucrand la negru, 51 au fost inregistrate in judetul Cluj, 41 in Arad si 27 in Bucuresti.

Primirea la munca a mai mult de 5 persoane fara contract de munca ramane una din principalele probleme - nu mai putin de 8 propuneri de cercetare penala au fost initiate de catre inspectori.

Pe linie de SSM, au fost identificate 2 locuri de munca unde s-a impus sistarea activitatii si au fost inregistrate 43 de evenimente ce urmeaza sa fie analizate, in vederea incadrarii sau nu ca accidente de munca.

Inspectorul general de stat reaminteste faptul ca pe data de 28 aprilie se vor sarbatori "Ziua Internationala a Securitatii si Sanatatii in Munca", respectiv "Ziua Internationala a lucratorilor decedati si raniti".

Statisticile Organizatiei Internationale a Muncii sunt ingrijoratoare:

- 2,3 milioane de decese anuale, cauzate de accidente de munca si boli profesionale
- este 300.000 de decese survenite anual, numai din cauza accidentelor de munca
- 860.000 lucratori sufera zilnic o accidentare la locul de munca
- 6.400 de decese zilnice, provocate de boli profesionale sau accidente de munca

Dantes Nicolae Bratu a subliniat faptul ca "Responsabilitatea pentru determinarea masurilor de combatere a stresului apartine angajatorului, dar aplicarea si punerea in practica se face cu participarea si cooperarea lucratorilor".

Sursa: inspectiamuncii.ro

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
amenzi inspectia munciicontrol itmOIM

Data aparitiei: 27 Aprilie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Amenzi de 450.000 de euro pentru angajatori in perioada 18-22 aprilie 2016 Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa de post Montator elemente prefabricate din beton armatIntrebare: Suntem o firma de constructii ,va rugam sa ne ajutati cu o fisa de post pentru Montator elemente prefabricate din beton armat Cor: 711403.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Pensie limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionareIntrebare: Angajata - in varsta de 59 ani si 1 luna, primeste decizia de pensionare pentru limita de varsta in data de 16.04.2024 ( plata drepturilor de pensie se va face incepand cu data de 01.04.2024 ). Salariata a adus copie dupa decizie la angajator in data de 17.04.2024. 1. Cu ce data inceteaza CIM si cu ce articol? 2. Pot incheia un nou CIM cu angajatul dupa incetarea celui vechi pe perioada determinata de 1 luna - pentru a putea gasi alta persoana in locul acesteia? Mentionez ca salariata este de...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]