STUDIU. Pe angajatori ii sperie mai mult deficitul de forta de munca decat pandemia!

forta de muncadeficit personaldeficit forta de munca
STUDIU. Pe angajatori ii sperie mai mult deficitul de forta de munca decat pandemia!
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Angajatorii romani au o problema mai mare decat pandemia: deficitul de munca, acesta fiind si motivul pentru care isi fac probleme, vizavi de bunul demers al afacerilor.
 
Intr-un studiu recent realizat de Deloitte si revista Fortune, se pare ca mai bine de 73% dintre companii sunt ingrijorate de modul in care deficitul de forta de munca si de competente le va influenta afacerea, in urmatorul an.
 
Desigur ca multi angajatori sunt ingrijorati de aparitia unor noi variante de COVID-19, in jur 70% dintre cei chestionati au aceasta temere. Totusi, se pare ca aceasta criza a fortei de munca generata de lipsa personalului creeaza o panica si mai mare printre angajatori, care nu stiu vor proceda in 2022. 
 
Desigur ca Guvernul a aprobat un contingent de 100.000 muncitori straini, dar sa fie aceasta rezolvarea deficitului fortei de munca in Romania?

Pentru a acoperi deficitul de forta de munca inregistrat in domenii precum cel al constructiilor de cladiri, de drumuri, in restaurante, transporturi rutiere, hoteluri, panificatie etc., Ministerul Muncii a propus, pentru anul 2022, un contingent de 100.000 de lucratori straini nou admisi pe piata.
 
Datele inregistrate Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) arata ca, in perioada ianuarie – august 2021, 264.983 de locuri de munca erau vacante, 50.924 dintre acestea fiind declarate in mod repetat de angajatori din cauza ca nu s-au putut ocupa, informeaza printr-un comunicat de presa institutia citata....mai multe despre forta de munca 2022 >>>
 
Printre provocarile cu care se confrunta companiile, din punctul de vedere al fortei de munca, au mai fost enumerate recrutarea angajatilor (57%), crearea unui loc de munca potrivit pentru perioada post- pandemie (53%), pastrarea angajatilor (51%) si construirea unei forte de munca diverse, echitabile si bazate pe incluziune (43%).
 
Referitor la manierele prin care spera sa atraga personal, angajatorii romani recurg la beneficii de tipul flexibilitatii muncii (80%), concentrarea asupra sentimentului de sens superior (68%), asupra diversitatii, echitatii si incluziunii (68%), asupra starii de bine si sanatatii mintale (65%) si asupra factorilor de mediu, sociali si de guvernanta - ESG (50%). 
 
 
Unii apeleaza si la resterea salariilor (50%) sau oferirea de mai mult timp liber angajatilor (24%), conform studiului Deloitte.
 
„Pe masura ce organizatiile s-au adaptat la noua normalitate caracterizata de incertitudine permanenta, atragerea si pastrarea angajatilor pe o piata a muncii tot mai competitiva a revenit pe primul loc in topul listei lor de prioritati strategice. Pandemia a accelerat schimbarile din domeniul muncii, iar acum flexibilitatea, dezvoltarea personala sau chiar reinventarea, starea de bine si sentimentul de apartenenta trebuie sa faca parte din oferta angajatorilor, impreuna cu sentimentul unui sens superior, care este legat din ce in ce mai mult de modul in care mediul de business contribuie la rezolvarea problemelor societale complexe, cum ar fi schimbarile climatice”, a declarat Alexandru Reff, Country Managing Partner, Deloitte Romania si Moldova, potritiv Hotnews.ro
 
Mentionam ca studiul CEO Survey a fost efectuat de Deloitte si revista Fortune in toamna anului 2021, fiind chestionati 120 de directori din 15 domenii de activitate.
 
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
forta de muncadeficit personaldeficit forta de munca

Data aparitiei: 29 Noiembrie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

STUDIU. Pe angajatori ii sperie mai mult deficitul de forta de munca decat pandemia! Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]