Discrepante uriase: Sefii au salarii de 2000 de euro si angajatii au 300 de euro!

22 August 2014
22 August 2014
salarizarediscrepante salariidiferente de salariisalarii 2014salariu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Discrepante uriase in grilele de salarizare. Avem sefi cu salarii de 2000 de euro in conditiile in care in industrie media este de 300 de euro pe angajat, informeaza Ziarul Financiar.

Astfel, un angajat care coordoneaza o echipa in cadrul unui departament al unui furnizor de servicii de externalizare castiga, in medie, 2000 de euro net pe luna, conform datelor continute de un raport publicat de firma de consultanta  Jones Lang LaSalle.

Asadar, in mod concret, team leaderii din centrele de servicii au venituri de peste 5 ori mai mari decat cele de la nivelul intregii economii.

In domeniu, salariile pornesc de la 400-500 de euro si nu depasesc salariul de 1000 de euro net pe luna. Acesta este nivelul salarial obtinut de catre angajatii care cunosc limbi straine "exotice", precum norvegiana, olandeza si nu numai.

La nivelul industriei, conform statisticilor, salariul mediu este de 300 de euro, in cadrul unui centru de serviciu. Discutam despre joburi potrivite pentru tinerii care doresc sa isi gaseasca un loc de munca inca de pe bancile facultatii, cand inca un au experienta profesionala suficienta pentru obtinerea unui loc de munca in industria de care apartin.

Exemplul aratat de Ziarul Financiar nu este singular, din pacate. Exista numeroase domenii si industrii in care discrentata din grilele de salarizare este atat de ridicata incat nivelul de fluctuatie nu mai poate fi tinut in frau.

Incet dar sigur, ajungi la o singura concluzie: Degeaba ai superiori motivati daca nu are cine sa le puna in practica ideile, viziunea si planurile.


Mult succes si nu uitati ca angajatii motivati reprezinta punctul de plecare pentru cifre de afaceri de invidiat!


NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]