Mugur Isarescu, despre majorarile salariale ale bugetarilor: "Intrebati istoria, pentru ca am mai trecut prin perioade electorale"

Mara Dobrin
Mara Dobrin
10 Noiembrie 2016
10 Noiembrie 2016
Mara Dobrin
Mara Dobrin
majorari salariale bugetarimajorari salariale profesorimajorari salarii medici
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cresterile salariale ale bugetarilor au produs multa valva in ultimele zile, premierul fiind de parere ca aceasta masura va crea un deficit bugetar excesiv.


 
Iar prim-ministrul Dacian Ciolos nu este singurul de aceasta parere. Anca Dragu, ministrul Finantelor, s-a pronuntat impotriva legii salarizarii, dat fiind faptul ca in acest fel va exista un deficitat bugetar excesiv. "Estimam un deficit bugetar de peste 3% din PIB, daca nu se decide reducerea altor cheltuieli. Ar trebui sa vedem cand iese acest proiect si vom vedea apoi ce facem", a spus ministrul Finantelor.

 
 
Intrebat ce opinie are asupra decizilor legate de salarizare, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, a fost, din nou, evaziv:"Intrebati istoria, pentru ca am mai trecut prin perioade electorale si dupa alegeri s-au luat anumite masuri. Noi, ca banca centrala, evitam sa facem comentarii. (In privinta majorarilor salariale—n.r.) sa le vedem promulgate. (...) Sa va uitati in istorie, sa vedeti variante de a solutiona".


 
Mugur Isarescu nu a dorit sa sa se pronunte cu privire la impactul pe care il va avea majorarea salariilor din sectorul public, aprobata in Parlament, dat fiind faptul ca actul normativ nu a fost inca promulgat. 


 
 
Mugur Isarescu a mai adaugat ca, impactul acestor masuri va putea fi constatat numai dupa ce va exista configuratia bugetara pe 2017. "Bugetul pe anul viitor se va construi destul de greu. Dar noi, economistii, discutam pe baza de cifre, pe care in acest moment nu le avem", a mai specificat guvernatorul BNR.
 


 
Premierul Dacian Ciolos a declarat, in urma cu doua zile: "Practic, o abordare populista, electorala a politicii salariale, fara o analiza in spate si fara o dezbatere publica pe acest subiect, risca din nou, asa cum s-a mai intamplat, sa puna in pericol pentru Guvernul si Parlamentul care vin, oricare ar fi, sa adopte si sa aplice o politica a salarizarii unitare, care sa puna pe baze sanatoase intreg sistemul de salarizare", a declarat Ciolos.

 
 
Comisiile reunite de Buget si Munca din Parlament au aprobat luni (7 noiembrie) majorarea cu 15% a salariilor de baza din invatamant incepand cu 1 ianuarie 2017 si plata sporurilor pentru personalul medical la nivelul anului 2016.


 


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]