O noua lege a salarizarii bugetarilor va face ca unii angajati sa aiba salarii mai mici

17 Iunie 2013
17 Iunie 2013
Salarizaresalarii bugetarimajorare salarii 2014salarii incadrareclase de salarizare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


O noua lege a salarizarii, cel putin in stadiul de plan, arata ca salarriile bugetarilor vor fi majorate in fiecare an incepand cu 2014, etapizat si succesiv.

Cu toate acestea, majorarile se vor aplica numai pentru unii functionari, si anume pentru cei al caror salariu de incadrare este mai mic decat cel care va rezulta prin aplicarea noii legi. Ceilalti functionari, cu un salariu mai mare, vor ramane cu aceeasi remuneratie, asa cum se arata in documentul preluat de Mediafax.

"In prezent exista diferente foarte mari intre salariul de incadrare pentru aceleasi functii, dar exercitate in institutii publice diferite.

De exemplu, un contabil dintr-o institutie publica are un salariu mai mare decat un alt contabil dintr-o alta institutie publica. Prin sistemul propus, se urmareste o oarecare egalizare intre aceste salarii de incadrare, dar asta va presupune ca majorarile salariale sa fie acordate doar pentru acei functionari cu salarii mai mici, iar ceilalalti functionari sa nu beneficieze de aceste majorari", au aratat sursele.

Potrivit acestora, durata in care aceste salarii de incadrare vor fi egalizate va depinde de cati bani vor fi inclusi in fondul de salariu pentru acest sistem.

Prin noua lege a salarizarii personalului platit din fonduri publice pregatita de Guvern pentru 2014 si anii urmatori, salariile de baza pentru fiecare clasa de salarizare vor fi determinate ca valori nominale folosind un coeficient I in valoare de 800 lei, corespunzator salariul minim brut pe tara de la 1 iulie, si coeficientii de ierarhizare existenti, iar diferenta dintre doua clase de salarizare succesive va fi pastrata la 2,5%.

Tot prin noua lege a salarizarii, cuantumul sporurilor, primelor, compensatiilor si indemnizatiilor va fi stabilit astfel incat, impreuna cu salariile de baza, sa nu depaseasca cresterile salariale prevazute pentru fiecare an in parte prin legile anuale speciale.

Pentru personalul incadrat pe studii medii care absolva studii superioare, se va asigura la promovare cel putin clasa de salarizare detinut anterior aferenta gradatiei avute.

Sursa: Mediafax


NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]