ABUZ grav in domeniul SSM: Angajatul este expus unei substante periculoase, fara instiintare si fara masuri luate de angajator!

protectia munciissmsecuritate si sanatate in munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Extrem de grav este situatia pe care o descoperim astazi, asa cum este expusa de un abonat al Clubului de Legislatia muncii.

"Firma la care lucrez lucreaza cu substante toxice ar trebui sa fiu instintat de aceasta da sau nu doarece inhalez o substanta toxica aproape in fiecare zi si in urma inhalari ma doare capu rau. Substanta se numeste:TETRACHLOROETHYLENE.am anuntat sefi si nu au luat nici o masura
ce pot sa fac in cazu acesta la cine sa apelez .cind vine in control cei de la protectia mediului ,masina respectiva este oprita( adica nu functioneaza)."

In primul rand, tinem cont de faptul ca angajatorul este obligat sa ia masuri de eliminare sau de reducere la minim a riscurilor pentru securitatea si sanatatea lucratorilor in procesele de munca in care sunt implicati agenti chimici periculosi.

Iata si care sunt masurile de care tinem cont, conform HG 1218/2006:

a) proiectarea si organizarea sistemelor de lucru la locul de munca;
b) dotarea cu echipament corespunzator pentru lucrul cu agentii chimici, elaborarea si implementarea procedurilor de intretinere, care sa asigure securitatea si sanatatea lucratorilor in procesul de munca;
c) reducerea la minimum a numarului de lucratori expusi sau care pot fi expusi;
d) reducerea la minimum a duratei si intensitatii de expunere;
e) masuri corespunzatoare de igiena;
f) reducerea cantitatii de agenti chimici prezenti la locul de munca la nivelul minim necesar pentru tipul de activitate respectiva;
g) proceduri adecvate de lucru care includ in special reglementari tehnice privind manipularea, depozitarea si transportul in conditii de siguranta la locul de munca ale agentilor chimici periculosi si ale deseurilor care contin asemenea agenti chimici.

Angajatul trebuie sa faca o adresa catre Inspectoratul Teritorial de munca in care sa arate conditiile in care lucreaza.

"Incercati din nou o reclamatie la protectia mediului pentru ca substanta este destul de periculoasa in cantitati mari, mai ales pentru apa, iar pentru oameni este toxica, pentru cei care lucreaza direct cu ea. Inhalarea ei in canitati mari poate produce chiar deces sau pierderea constiinteti, cu stari de tipul celei descrise de dvs. Ar trebui sa vi se asigure echipament de protectie. ", mai recomanda unul dintre expertii Clubului de Legislatia Muncii.


Aceasta situatie nu este singulara. Angajatorii care neglijeaza siguranta si sanatatea angajatilor trebuie sa realizeze faptul ca sunt pe deplin responsabili pentru toate accidentele de munca ce se pot produce si pentru toate bolile profesionale care se pot instala ca urmare a unor conditii de munca improprii.

sursa: clublegislatiamuncii.ro


de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
protectia munciissmsecuritate si sanatate in munca

Data aparitiei: 01 August 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

ABUZ grav in domeniul SSM: Angajatul este expus unei substante periculoase, fara instiintare si fara masuri luate de angajator! Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]