In ce tari exista cele mai grele conditii de munca?

02 Iunie 2014
02 Iunie 2014
drepturi salariatidrepturi angajatirespectarea drepturilor angajatilor
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Conform raportului dat publicitatii de catre Confederatia Internationala a Sindicatelor, se atrage atentia asupra tarilor ce respecta cel mai mult drepturile angajatilor si cele in care salariatii au cele mai putine drepturi sau niciunul.

Organizatia a luat in considerare date referitoare la 139 de tari din lumea intreaga, fiind verificate 97 de drepturi diferite ale muncitorilor, precum posibilitatea de aderare la un sindicat, acces la protectie sociala si instanta, in eventualitatea in care drepturile le sunt incalcalte, noteaza Huffington Post.

Studiul mentionat arata ca in cel putin 35 de tari angajatii au fost arestati "ca tactica de intimidare, pentru a-i impiedica sa-si ceara drepturile, cum ar fi salarii mai mari sau conditii sigure de munca".

Mai mult, in cel putin 9 tari, crima si disparitiile sunt evenimente frecvente, ca masura de intimidare a angajatilor.

Cel mai mare scor a fost obtinut de Danemarca, cu respecatarea tuturor celor 97 de indicatori referitori la respectarea drepturilor angajatilor. Drepturile exista si sunt respectate.

“Tari ca Danemarca si Uruguay se afla pe primul loc atunci cand vorbim despre respectarea drepturilor angajatilor, pentru ca au legi foarte ferme. In schimb, in mod surprinzator, state dezvoltate ca SUA, Hong Kong sau Grecia au iesit pe locuri care nu le fac deloc cinste”, a declarat Sharan Burrow, secretarul general al organizatiei sindicale, citate de Incont.ro.

“Nivelul de dezvoltare a unei tari s-a dovedit a fi neconvingator atunci cand vine vorba de respectarea drepturilor salariatilor, fie ca este vorba de conditii decente de munca, fie de dreptul la greva sau de a se asocia in sindicate”, a mai spus Burrow.




 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]